DVD-anmeldelse
Utrolig skikjøring

Skifilmen Exploded View er en dokumentar om skikjøreren Henrik Windstedt. Filmen følger Henrik hele 2009 sesongen på reiser til Japan, Alaska, Alpene og gjennom alle konkurransene i "Freeride World Tour". Her er det utrolig mange flotte scener, både av skikjøring og natur forskjelige steder i verden. Pudderkjøringen fra Japan er helt enorm!

Av Lars

 

Henrik Windstedt er verdensmesteren fra 2008. I filmen viser han at han er en av de få som mestrer alt fra jib og kickers til bratte storfjells linjer. I tillegg til skikjøring i verdensklasse får du her et unikt bilde av Henrik som person, hvordan han funker mentalt i konkurransesamenheng og hans tanker rundt sin egen skikjøring.

Forside DVD-coverVi følger Henrik til ski-eldoradoer forskjellige steder i verden, og filmingen er til tider så spektakulær at en bare sitter der med et WOW og glis om munnen. Særlig falt vi for pudderkjøringen i Japan. Her må det være en meter puddersnø, og Henrik leker seg fra knaus til knaus i skogen.

Scenene fra Freeride World Champion 2008 er også ville, og en da av stedene skulle en tro at det overhodet ikke var mulig å komme levende ned på ski. Dette er vel også for spesielt interesserte og svært dyktige skikjørere. I filmen sier Henrik at han har kjørt ski siden han var 2 år gammel, og han kan ikke se for seg et liv uten skikjøring.

I en av scenene fra filmen blir en kompis av Henry tatt av et enormt ras. Bare flaks gjør at det ikke går med liv. Dette er helt klart en tankevekker. På den ene siden er det veldig flott å se skikjøring i et så ekstremt landskap, mens det på den andre siden ikke er verdt å dø for. Det er derfor viktig å si at turene du legger opp til må følge ferdigheter og kunnskap. I norsk friluftstradisjon snakkes det om "tur etter evne". En del av skikjøringen i denne filmen er helt klart for de få, så får heller vi andre nyte det fra sofaen!

De 42 minuttene filmen varer går unna på no time, og den kan helt klart ses flere ganger. Det følger også med et slideshow medmusikk

grønn strek
Denne anmeldelsen ble publisert på adrenaline.no 12.1.2010.

Henrik Windstedt - Exploded View

En film av Fred Arne Wergeland

Filmen kan kjøpes hos eksponert.no