SKI:
En annerledes bursdagsfeiring

Vi lever i en tid med mange ting, og materialismen har gode kår. Hva med å bruke de tingene en har, og omsette de i opplevelser? Dette var tanken bak bursdagsgaven som beskrives i denne artikkelen. Gaven var nemlig "overnatting i telt med innlagte toppturer". Kan det være noe for en 13-åring? Det var det - definitivt. Her kan du få et lite innblikk i en bursdagsfeiring i Berdalen syd av Hovden.

Av Lars

Klar for første natt - minus 12Den første teltovernattingen på vinteren bør være en god opplevelse, og vi fant derfor frem til noen dager med godt vær. Dessuten slo vi leir i en dal, slik at vi hadde god tilgang på ved. Dermed hadde vi varmt bål begge kveldene vi var ute. Selv om temperaturen bikket ned i minus 12, var det en god opplevelse.

Leiren lå ikke lenger enn 2,5 km fra parkering. Midt mellom veien og en turisthytte. Dermed er det også gode muligheter for "plan B" hvis det skulle bli behov for det. Vi la leiren slik at solen kom til fra morgenen av, og det var vann i nærheten. Fra leiren var det kort vei til nærmeste bakke, og andre dag fant vi en artig fonn til skileik. Det er ikke så mye som skal til!

PuddermoroPå vei inn brukte vi pulk, slik at vi kunne ha med godt med tøy/soveposer/liggeunderlag. Faktisk hadde vi også med et par fatski! :) Det hadde snødd mye dagene før, og det var fantastiske forhold i liene rundt leirplassen. Pudderet føk helt opp til magen!

Den andre dagen fikk vi også besøk av en annen familie, og dette krydrer selvsagt også opplevelsen. Sammen gikk vi på en skikkelig topptur, og hadde en fantastisk utsikt. Nedkjøringen var det heller ikke noe å si på.

Telemarksving før skavlSiste dagen hadde det kommet 10cm nysnø i løpet av natten, men sola skinte like blid da vi våknet. Dermed var det duket for fantastiske nedkjøringer, og vi kjørte så lenge vi orket...

Bursdagsfeiringen var veldig vellykket, med blant annet favorittrett tilbredt på bål. Bursdagssang avsunget rundt bålet, og mye fin puddersnø både her og der i løpet av dagene. Da vi spurte han om hvordan det hadde vært, kom svaret rimelig fort:

- Veldig, veldig bra!

Det krever kanskje litt mer planlegging og tid enn bare å kjøpe noe, men en får veldig mye igjen for det. Anbefales virkelig!

grønn strek
Denne bursdagshistorien ble publisert på adrenaline.no 10.4.2008.

Galleri
Her finner du 20 bilder fra de 3 dagene vi var i Berdalen påsken 2008.

Hvordan?
Kritiske røster vil sikkert si at det krever en del ting for å gjøre noe sånt som dette. Til det vil vi si at det meste antagelig kan lånes av venner og kjente. Det som kreves er litt friluftslivs-kompetanse, og tid til gjennomføring! Hvis en først er villig til å gjøre det, så blir det fort til minner for livet!

Huskeliste:

  1. Varmt tøy og god sovepose.
  2. Kokeapparat slik at en alltid har varmt vann (kakao og nudler er slager).
  3. Snill leir i le, gjerne med tilgang på vann og ved.
  4. Relativt kort vei til veg, hus eller hytte.
  5. Vekt på å være i naturen, mer enn avstander og høyder.
  6. God bok i teltet - det blir tidlig mørkt.
  7. God værmelding!

Lykke til!