Bokanmeldelse:
Hvite drømmer

I fjor ga Glittertind Forlag ut boka "Norges fjelltopper over 2000 meter". Det var en perle av en bok, og nå gir samme forlag ut "Hvite drømmer". Her kan du være med på diverse toppturer på ski. Området som dekkes er Jotunheimen, Sunnmøre og Lyngen. Dermed skulle det være en del som befinner seg i nedslagsfeltet - slik at drøm kan bli til virkelighet!

Av Lars

bokcover"Boka handler om å ta seg fri fra hverdagen og reise på tur. Om det å bry seg med snø og fjell, og la resten av verden klare seg selv."

Så enkelt - så vanskelig. Det er i alle fall innledningen på baksiden av boka. De fire forfatterne gjorde nettopp dette, og fra 1. mars til 25. mai i fjor fartet de rundt. Starten gikk i Jotunheimen, så videre til Sunnmørsalpene, før de avsluttet med Lyngsalpene.

I første kapittel får vi være med på planleggingen av turen, og her er det mye nyttig informasjon. Kanskje drømmer du om å gjøre noe av det samme?

I andre kapittelet kommer selve turen. Her får vi først litt info om hvert fjellområde, og så litt innblikk i forfatternes dagbøker. Områdebeskrivelsen avsluttes med detaljert beskrifelse av de fem fineste turene. Turene er flott beskrevet med fakta, kart og beskrivelse. Det er ikke vanskelig å følge i forfatternes skispor etter å ha sett nærmere på beskrivelsene. Dessuten er det også mange av toppene som kan kjøres med moderate skiferdigheter. Det er et veldig pluss for boka, og gjør at den blir anvendelig for mange flere.

Siste kapitlet inneholder litt info om skred og førstehjelp. De er viktig å være godt forberedt! Velg alltid tur etter evne!

Boka er gjennomarbeidet med masse nyttig info og inspirerende lesning. At den er gjennomkrydret med flotte bilder, gjør at det er lett å la seg fange inn i hvite drømmer. Dette er definitivt en julegave mange toppturentusiaster vil sette stor pris på! Vi anbefaler i alle fall boka på det varmeste!


Denne bokanmeldelsen ble publisert på adrenaline.no 1.11.2006.

Håvard Lium, Pål Brede Revheim, Freddy Mandfloen og Marte Bliksøen (2006):
HVITE DRØMMER - På ski i Jotunheimen, Sunnmøre og Lyngen.
Glittertind Forlag
ISBN 82-997013-2-5

Boka kan bestilles fra forlaget, og koster kr. 399,-

Se også:
"Norges fjelltopper over 2000 meter"