Foto:
Vinterlandskap
Vinterferien 2005 ble tilbrakt på Hovden, og der var det stort sett et bedagelig vær. Dette medførte mye skigåing, og masse fotografering. Gjennom uken forandret forholdene seg fra strålende pudder, til harde skavler på grunn av vind. Men, solen skinte likevel.
I tillegg til artikkelen finner du her et galleri med 55 bilder.

Av Lars

Sol over LislefjøddåiUtgangspunktet for alle turene var hyttefeltet vest for Lislefjøddnuten (1126 moh). Da faller det naturlig å følge Lislefjøddåi innover til snaufjellet. Du kommer da inn i nordenden av Galteflotti, og får Galten (1195 moh) i sør.

Andre landemerker er da de to "såtene": Lislesåta (1329 moh) og Storesåta (1358). Mellom disse ligger Olavsstogkultane, og her er det et fantastisk flott skiterreng. Småkupert med en del vann. Det er derfor ikke riktig at terrenget her er så kjedelig. Selv ute på Galteflotti kan det skje mye. Lyset skifter hele tiden, og du kan gå mange kilometer i helt flatt terreng. Det er meditative saker!

Det er også lett å komme seg inn i Telemark fylke, og det høres jo unektelig litt kult ut... "Vi tok en tur over til nabofylket i dag..."

Punkt 1328 rett sør for Storesåta var fantastisk flott. Her har du utsikt langt utover. Dessuten er toppen svært vindutsatt, så det er veldig mange spennende formasjoner i snøen rundt stenene her. Vi entret til fots fra vest, men du kan gå på ski hele veien til toppen fra øst.

Punkt 1328På den lengste turen fortsatte vi sørover Venevasseggi til høyden 1434. Her er det også fantastisk utsikt, og bare en liten nedoverbakke til DNTs hytte. Den heter Tjørnbrotbu.

På vei ned til Galteflotti kjører du ned Venevasseggi. Her var det dessverre veldig skavlete når vi skulle ned, men litt pudder var det igjen i et bekkefar. Her har du 200 høydemetre med veldig flott nedfart.

Lislefjøddnuten
Denne lå i nærheten av hytta, og ble besøkt hver dag. Nydelig puddersnø, og masse naturlige slalåmporter mellom bjørkene. Både den store og lille Lislefjøddnuten byr på fine nedfarter. Den lille har de bratteste, og det er lettest å gå opp fra nordvest. På den store kan du gå opp fra hvilken kant du vil. Utover uken blåste det fra NØ, og dermed ble det skavlete og hardt inne på fjellet, men i le av Lislefjøddnuten var det pudder hele uka. Fantastisk deilig! Vi gikk som regel opp sent på ettermiddagen etter lange skidager, og så sola rant fra toppen - før vi satte nedover lia. Yiiihaaa!


Denne turbeskrivelsen ble publisert på adrenaline.no 1.3.2005

Galleri
Her finner du 55 bilder fra turen.

Kart
Vi brukte "Hovden" Turkart 1:50.000. Kartet har blått rutenett - WGS 84.