Panorama
Utsyn fra Strynekåpa

I sommer gikk ferden til Stynekåpa. Turen var en del av kurset "Fra Fjord til Fonn", og det ble en av sommerens lengste turer. På toppen av Strynekåpa hadde vi et fantastisk rundskue, og dette deler vi herved med adrenaline.no sine lesere. Her kan du skimte både Lodalskåpa og Jostedalsbreen, og landskapet varierer fra noen få hundremeter til over 2000!

Av Lars

Panoramaet under er generert av 19 enkeltbilder, og så limt sammen ved hjelp av et dataprogram. Programmet gjør at det er vanskelig (for ikke å si umulig) å se hvor overgangen mellom bildene er. På denne måten kan et 360 graders panorama bare "brettes" ut i ett plan.

Å lage slike bilder er ganske populært, og det er jo forståelig. Vi har fått tilsendt følgende panorama av Petter Kittelsen fra Fondsbu.

Send gjerne en melding til adrenalin@adrenaline.no hvis du har eller vet om flere panoramaer fra den norske fjellheimen!


Denne panoramaet ble publisert på adrenaline.no 9.12.2003

Kart:
Vi brukte kartet "Lodalskåpa" 1418 IV. Vannet som ses i panoramaet er Oppstrynsvatnet. Her finner du Jostedalsbreen Nasjonalparksenter, som er vel verdt et besøk. Breen som kommer ned 180 grader på vannet er Erdalsbreen, og en del av Jostedalsbreen. Lodalskåpa på 2082 meter kan skimtes bak en skydott...

OBS! BILDET SOM DU VENTER PÅ ER PÅ OVER 2 MB, OG KAN DERMED TA NOEN MINUTTER Å LASTE NED PÅ TREGE LINJER..