Topptur
Gleksefjell i 21 m/s

I høst var vi flere ganger på Gleksefjell, men på vinteren har vi ikke prøvd. Men, i dag var dagen! Nullføre og vind. På toppen var det hele 21 m/s i kastene, og jevnt over 18 m/s. Da føler en virkelig at en er ute! Her kan du lese om turen opp, og se bilder fra toppen!

Av Lars

Oddgeir på toppen av Gleksefjell i 21 m/sVi var litt skeptiske da gradestokken viste et par plussgrader i Bø sentrum. Men, det er jo en kort tur, så vi dro av gårde. På Jønnbu sto flaggene rett ut, og det ante oss at det ville bli ”windy” på toppen. Det var en stund siden vi hadde hatt ski på beina, og vi brukte god tid oppover lia. Så god tid at vi har ikke lyst til å skrive om det. Til opplysning er strekningen fra Jønnbu 3,5 kilometer, og høydeforskjellen ca 370 meter.

Løypa går helt til Øysteinnatten, men en tar av til venstre etter stigningen nedenfor Glekse. Etter hvert kan du da se selve toppen, og det er relativt flatt bakfra. Det spennende denne gangen var at vinden hadde laget ”bølger” i snøen, og at den sto kraftig i mot. Naturlig nok økte vindstyrken dess høyere vi kom. Oppe på toppen målte vi 21 m/s, og det tilsvarte godt under 10 minus i effektive grader – selv om det var over null! Vind er undervurdert – den suger kreftene ut av deg!

Nedover igjen var det bare å bre ut skuldrene – så blåste vi bare tilbake. Inne på sporet igjen var det greit å ploge ned til parkeringsplassen. Her går det radig unna – det gikk fire ganger så fort opp som ned… ;-)

Flott horisontlinje hele dagen

Dette er en veldig flott tur, og den anbefales alle! Denne dagen var det riktignok ganske slitsomt med vinden, men strekningen skulle være overkommelig for de fleste!


Denne turbeskrivelsen ble publisert på adrenaline.no 12.1.2003

Galleri
Her finner du flere bilder fra turen opp, og fra toppen.

Kart
Turkart for Lifjell 1:50000, men det finnes også gratis Løypekart Lifjell som fåes hos turistkontoret. Bra merket.