Bokanmeldelse
Med Lars Monsen på tvers av Canada

Rett før jul var Lars Monsen ferdig med sin store villmarksdrøm - Canada på tvers. De 8252 kilometrene og 947 døgnene blir det selvfølgelig bok av, og denne har vi i adrenaline.no nå lest på kveldene. Monsen har etterhvert begått noen bøker, og vi kan allerede nå fortelle deg at denne ikke er den beste av dem.

Av Lars

BokcoverRiktignok er boka full av bilder og mye tekst. Faktisk er den på hele 344 sider! Likevel får den til tider litt mye preg av transport og ferdighet. Innimellom glimter han likevel til med refleksjon som gnistrer.

Hvis du er ute etter refleksjon rundt turliv, og sterke menneskemøter har han skrevet bedre i andre bøker. Spesielt boka om "Alaska på tvers "skiller seg ut i så måte, men også "Norge på langs". I den første av disse introduseres vi for Marit, Lars sin kjæreste. Hun gjør det slutt i løpet av Canada-ekspedisjonen. Dette er viet en halv side!

Likevel, som friluftsforfatter er Monsen rimelig unik, og du kommer ikke utenom denne siste boka hans heller. Ved flere tilfeller er det like før han setter livet på spill - særlig er det kritisk under en kuldeperiode. Etter å ha lest boka er det disse sidene som sitter best. De er veldig godt skrevet! Også tapene av bikkjer gjør inntrykk. Det samme gjør isbjørn-møtet...

Så spørs det hva som blir neste verk fra Monsens hånd. I første omgang blir det sikkert mulig å høre/se han forskjellige steder rundt om i Norge. Boka avsluttes med at han skal ut i Nordmarka dagen etter, men han skriver også: "Akkurat nå orker jeg ikke tanken på flere lange og krevende ekspedisjoner. Jeg har hatt nok smerte for en stund."


Denne bokanmeldelsen ble publisert på adrenaline.no 2.2.2003

Monsen Lars (2002): "Nådeløs villmark -
Canada på tvers
"
Lars Monsen Outdoors/ Bokklubben Villmarksliv

Monsens hjemmeside