MSR XPD
Reduser brenselsforbruket!

Kjelesettet XPD fra MSR leveres med en spesiell varmereflektor. Ifølge MSR vil du spare 25% av brenselet ved å bruke denne. Det er jo ypperlig i forhold til snøsmelting og lignende! adrenaline.no bestemt seg for å sjekke ut påstanden fra MSR, og her kan du lese om de resultatene vi oppnådde!

Av Lars

MSR XPDTesten er ikke veldig høytidelig utført. Vi tok med MSR Dragonfly, XPD-settet og en flaske heptan ut på verandaen (se bildet). Temperatur i luft var vel ca 10 varmegrader (ja - våren er kommet til Kristiansand!), og trekk/vind var minimal. Vi brukte ikke reflektor rundt brenneren, men hadde lokk på kjelen. Brenneren ble satt på "full guffe", og i kjelen var det 1,5l med helt vanlig vann.

Uten reflektoren tok det ganske nøyaktig 10 minutter og 4 sekunder før vannet kokte. Med reflektoren brukte vannet 7 minutter og 29 sekunder frem til kokepunktet. Dette betyr i praksis hele 25,7% raskere koketid!!! Nå er nok feilmarginene tilstede her, men vi kan iallfall slutte at MSR ikke lyver i sin reklame!

XPD-settet blir med til fjells i neste uke, og vi kommer tilbake med noen nye avsnitt i denne testen etter den uka. Foreløpig ser det iallfall bra ut!

XPD leveres med to kjeler á 1,5 og 2 liter. Lokk/stekepanne som passer til begge kjelene, og et sånt stormkjøkken-håndtak i tillegg til reflektoren. Med tøypose veier hele settet litt over 900 gram. Det er plass til iallfall Dragonfly-brenneren inne i settet.


Denne testen ble publisert på adrenaline.no 4.4.2002

MSRs offisielle hjemmeside.

Produktsiden
for MSR XPD.