Vandre
Jettegryta ved "Den omvendte båd"

I Kristiansand er det merket av en jettegryte på kartet nær "Den omvendte båd" i Jegersberg. Dessverre har gryta havnet litt feil på kartet, og er slett ikke enkel å finne. adrenaline.no har tatt med seg GPSen ut, og i denne artikkelen finner du de nøyaktige koordinatene. Hvis du ikke har GPS bidrar vi også med en god veibeskrivelse!

Av Lars

JettegrytaAt vannet skal ha gravd ut ei jettegryte like ved "Den omvendte båd" er ganske fantastisk. "Båden" ruver nemlig over 240 meter over havnet, og det er ikke så veldig mye vann i nærheten. Fra jettegryta kan du se ned på Otra som renner over 200 høydemetre nedenfor.

Derfor kan vi vel slå fast at jettegryta har vært der noen år...

Undertegnede har lenge forsøkt å finne den, men har måttet gi tapt flere ganger. Endelig fant jeg noen som hadde vært der, og de ga en fin beskrivelse av veien: Fra Oddersjaa følger du stien langs kanten ned mot Otra. Like før det bærer nedover i skogen igjen, passeres en bitteliten bekk. Da har du jettegryta 5 meter nedenfor stien (mot Otra). Selv om det ikke er lengre unna, har undertegnede klart å gå forbi i flere år...

Hver gang jeg har vært der, har gryta vært fylt med vann. Vi har ikke klart å finne ut hvor dyp den er, og har heller ikke blitt fristet til å bade... Hvis noen har mer informasjon å bidra med, er vi takknemlig for det. Send info til adrenalin@adrenaline.no!


Denne detaljbeskrivelsen ble publisert på adrenaline.no 25.5.2002

Waypoint til jettegryta:

32V 0439452
UTM 6449613