Bokanmeldelse:
90 dager på loffen i Børgefjell

Lars Monsen sin bok fra Børgefjell begynner å dra på åra. Den ble skrevet helt tilbake i 1995, men er likevel flott lesning for den friluftsinteresserte. Børgefjell nasjonalpark er ikke som andre nasjonalparker, og Monsen beskriver mange forskjellige sider av parken i boka si. Her er fiske, politikk, personer og tanker om kjærlighet. Altså noe for enhver!

Av Lars

Cover - 90 dager på loffen i BørgefjellI tillegg starter boka med en innledning av ingen ringere enn Guttorm Hansen. Det er ingen hvemsomhelst. Han har vært stortingspresident, og har i alle år vært aktiv villmarking.

Så blir vi med på unnfangelsen av den noget ville ide om å gå 90 dager i Børgefjell. Fra midten av juni til ut i septemper. "Vill" ide er kanskje ikke rette ordet når det gjelder Lars Monsen. Han har gått både Alaska på langs, og skal etter sigende nå være ferdig med å krysse Canada. Dette har han brukt over 3 år på!

Fra de 90 dagene får vi mange spennende fiskehistorier. Børgefjellet er kjent for bra fiske, men i boka er det ikke bestandig at fiske hiver seg på krogen. Andre ganger er det stikk motsatt.

Vi treffer også en del av de "gamle kara" og samene i Børgefjell. Dette er flotte personskildringer som Monsen skal ha stor respekt for. Veldig fascinerende og spennende lesning. Det er faktisk ikke altfor lenge siden en kunne gjøre en grei årslønn av å høste i villmarka. Hvor mange gjør det i dag?

Boka er flott lesning, og anbefales alle som har sans for den norske fjellheimen. Børgefjell er helt spesielt vill og vakker, da du ikke finner de tradisjonelle røde T-ene her....


Denne bokanmeldelsen ble publisert på adrenaline.no 1.9.2002

Monsen, Lars (1995):
"90 dager på loffen i Børgefjell"
Lars Monsen Outdoors
ISBN: 82-995899-1-6

Peker:
Lars Monsens egen hjemmeside