Nå er det vår!

Våren er kommet over oss, og naturen våkner til liv. Endelig kan vi sykle i kort, klatre på varmt fjell, og gå uten goretex i skogen. Vi våkner til liv sammen med naturen - det gir i seg selv et adrenalinkick. adrenaline.no har sett nærmere på våren.

Av Lars

BlåveisDet har seg nemlig slik at adrenaline.no har tatt steget helt og holdent inn i den digitale verden. Dette gir uante muligheter. Blant annet viste det seg at kameraet som tar digitale bilder hadde innebygget makrofunksjon.

Selvfølgelig går ikke noe slikt upåaktet hen, og det første motivet som ble foreviget var blåveisen. Selve ursymbolet på at våren er her. Bildet til høyre gir en litt uvant nærhet, men det skulle likevel være mulig å se at det er en ekte blåveis.

Den nydelige blåfarven, detaljene i midten... Alt er slående kontraster til sørpe, regn og mørke.

Eksemplaret er knipset et sted i Nord-Odal.

Blåveisen er relativt sjelden, men her i Kristiansand har vi noen faste steder der den dukker opp hver eneste vår.

HestehovDet neste makrobildet er av en ikke fullt så sjelden blomst - hestehoven. Hestehoven smiler gult og blidt fra mange grøftekanter om våren. Hvis du har lokalavis der du bor - så er både den første hestehoven og blåveisen et skikkelig vårtegn. Da kommer det små barn i avisen med blomster i hånda.

Undertegnede har tenkt over at hestehoven er gul, men alle detaljene i midten av blomsten har gått han hus forbi. Makro er gøy!

adrenaline.no har jo ikke for vane å drive med blomsterfotografering, men når det er vår gjør vi unntak! :)

Digitale bilder - også makro, vil lette arbeidet fremover betraktelig. Nedkalkede, sprukne klatrefingre kan være gode makromotiver! Mulighetene er egentlig uendelige - gled dere!

Med dette vil vi gjerne adrenaline.no ønske våren hjertelig velkommen - du har vært savnet!


Denne artikkelen ble publisert på adrenaline.no 10.5.2001

 

 

Flere makrobilder: