Konfirmanttur til Lakkenstova

Været gjorde sitt til at 9 konfirmanter, en prest og to turledere fra DNT fikk en fin opplevelse på Lakkenstova.

Av Lars
Foto: Magnus

Bilturen fra Kristiansand tar cirka to timer, og så er en over bjørkebeltet. De hvite viddene ligger på lur ved parkeringen, og det er ikke lange bakken før en kan nyte utsynet.

Utsikt fra LakkenstovaVæret disse dagene var nesten ubeskrivelig. Det hadde vært knallblå himmel og vindstille i lang tid, og vi tok med oss dette været innover til Lakkenstova. Skiferdighetene til følget var ganske forskjellige, men de 7,5 kilometrene inn til hytta er overkommelig for alle. Vi brukte litt over 3 timer, og som dere skjønner hadde vi et bedagelig tempo.

Her er det kanskje på sin plass å minne om at skituren bestandig blir koseligere med lett sekk. Når en skal bo på en av DNTs hytter er melk, smør, syltetøyglass osv unødvendig. Cola er luksus, men kommer ikke opp mot iskaldt vann hentet under isen.... Følges disse enkle regler kan sekken lettes med flere kilo!

Vel inne ved Lakkenstova ble det et brødmåltid, før hopping sto på programmet. Noen av oss la også ut på en topptur nordvest for hytta. Vi stoppet på 980 meter, og hadde en fantastisk flott nedfart i 15 cm puddersnø. Lakkenstova ligger på 840 meter over havet.

Til kvelds var det stroganoff-gryte. Skikkelig eksotiksk kveldsmat, med masse kjøtt! Ingen hadde store problemer med å sovne denne kvelden.

Dagen etter holdt Magnus Lindvig fra DNT kurs i kart og kompass. Etterpå bar det ut i snøen for mer gøy og moro.

Turen tilbake til bilene ble gjort unna på litt over timen. Dette skyldtes nok både hjemlengsel, og at det stort sett er nedover hjem igjen. Selv om ikke alle likte skigåing like mye, var turen en flott opplevelse for hele gjengen!

Se også billedgalleri fra turen!


Denne turbeskrivelsen ble lagt ut på adrenaline.no 24.3.2001

Reiserute:
Bil fra Kristiansand til Ljosland skisenter. Derfra på ski i litt over 7 kilometer til Lakkenstova. Denne hytta eies av Kristiansand og omegn turistforening, og har 28 sengeplasser.

Billedgalleri fra turen