Høsten er på vei

Enten vi liker det eller ikke - høsten er på vei. Også til Kristiansand. For oss som er interessert i friluftsliv er det egentlig ingen krise. Hver årstid har jo sin sjarm, og det finnes ikke dårlig vær - bare dårlige klær. Dessuten skaper våte høstdager flotte muligheter for fargerike bilder!

Av Lars

Dette har adrenaline.no tatt konsekvensen av, og nå i helgen bar det ut i duskregnet. På programmet stod "Skautrimmen", som er en turorienteringsgreie med Kristiansand Orienteringsklubb. Dagen var satt av til de 13 nordligste postene i Skråstadheia.

Det skal ærlig innrømmes at det ikke ble altfor mye fotografering før postene var "beseiret", men på vei ned til bilen igjen var det masse som skulle foreviges. Noen av disse bildene finner du i fotogalleriet.

Kontrastene, og det litt våte og dystre fascinerer undertegnede om høsten. Det er mørkt, vått og litt kaldt. Naturen er i ferd med å kle av seg, før den skal gå til ro for vinteren. Slik føles det iallfall. Mange synes kanskje høsten er en trist årstid, men vi som liker oss ute bør ha alle fire årstider som våre favoritter.

Derfor: Kle på deg og dine - ut på tur! Hvis det skulle bli vått og kaldt, går det an å planlegge slik at det ikke er altfor langt til nærmeste varme dusj! :-)


Denne oppfordringen ble lagt ut på adrenaline.no 24.9.2001

Hvis du har lyst på flere eksempler på hva som kan åpenbare seg i naturen på fine høstdager - ta en titt i:

Billedgalleriet

Bildene er tatt med et Nikon Coolpix 990 kamera.