Meditasjon
På indre vandring i Hedalen

Solnedgang i Hedalenadrenaline.no driver hovedsakelig med fysiske aktiviteter, men for mange er vandring også en reise i det indre landskap. For å nærme oss dette dro vi til Hedalen pilegrimsgård, og deltok på et seminar om kristen dypmeditasjon. Sneen lå hvit og vakker på vei oppover Hedalen, og bildet til høyre viser solnedgangen på vei oppover fredag kveld.

Av Lars

Senere på kvelden ga Arne Austad, som til daglig er psykiater ved Modum bad, enn innføring i kristen dypmeditasjon. Vi lærte diamantstillingen, og fikk vite at dette var en kroppslit tilnærming til meditasjon. Det betyr litt flåsete sagt at alle kan dra nytte av de fysiske ved meditasjonen, og så kan du legge til det religiøse aspektet hvis du har lyst. Det passet undertegnede greit.

Kort fortalt sitter du på sitteknuter og knær, mens du konsentrerer deg om pusten. Dette for å være tilstede i nuet, og ikke fokusere på fortid/framtid. Dette høres kanskje enkelt ut, men det er ikke tilfelle. Etter hvert klarte vi å sitte sånn i 20 minutter.

Det religiøse går ut på at pusten representerer Guds ånd. Det er pusten som holder oss i live. Derfor skjer det egentlig et under hver gang du puster inn.

Hedalen stavkirkeLørdag ble brukt til en tur i nærområdet, og en nærmere titt på Hedalen stavkirke. Det var ei skikkelig flott gammel kirke fra 1160, og den meditative nattverdsmessen der lørdag kveld var virkelig en flott opplevelse.

I det hele tatt er et opphold på Hedalen pilegrimsgård skikkelig balsam for sjelen. Dagene følger faste tidebønner. Det begynner klokken 08 om morgenen - før frokost. Så følger en stille time mellom 17 og 18, før dagene avsluttes med kveldsbønn 22. Sånt blir det ro i kroppen av.

Ikke nok med det - vertskapet på pilegrimsgården er helt utrolig. Maten var knallgod, og atmosfæren var svært inkluderende og hyggelig!

Hedalen pilegrimsgård er eid og drevet av Aeropagos.

Søndagen gikk med til mer meditasjon, og en del samtale om hva som var vanskelig, opplevelser og lignende. Atmosfæren var veldig inkluderende, og undertegnede hadde en svært avslappende og koselig helg. Dessuten var det lærerikt, nå mediteres det litt hver dag! :)

Under turen på lørdag ble det tatt en del fine bilder. Disse er lagt ut som billedgalleri.


Artikkelen ble publisert på adrenaline.no 9.3.2001

Aktuelle pekere: