Høsttur med gourmetmat

Nå er høsten her, og det er våte dager. Likevel er det ingen grunn til å krype under ullteppet - iallfall ikke før etterpå! Dette er historien en tur i Skråstadheia rett utenfor Kristiansand i begynnelsen av oktober. Fine farger og god mat sto på programmet! Her er det også flere makrobilder for deg som liker det!

Av Lars

Myr som har tatt fyrVi startet halv tolv fra Spicheren treningssenter ved HiA. Derfra bar det på sykkel opp til Sødalsmyra. Det hadde regnet hele natta, men nå var det opphold! Skogen var våt, og det var mye fukt i lufta. Fargene har begynt å komme, og turgleden er stigende!

Fra Sødalsmyra gikk ferden langs Kyrtjønn og ned til Øygardstjønn. Derfra bar det inn Budalen, til Røyrmyr. Bildet til høyre er herfra, og viser ei myr som har tatt fyr! Stien over myra kan vel mest sammenlignes med vading, men støvler og neoprensokker gjør susen!

På andre siden av myra kom vi inn i en dal med masse flotte blader. Disse kan du se på i billedgalleriet! Hvis du har sans for sånn anbefaler vi også galleriet for noen uker siden...

Framme ved Kolsdalstjernet tar vi nordvestover inn Kolsdalen. Her forsvinner vi etterhvert utenfor stien opp i lia. En del interessant klyving fører oss etterhvert over til Nilsesmyr. Derfra er det rødmerket sti til Skråstadvarden. Denne ligger 267 m.o.h., og det er flott utsikt ned til Kristiansand. Denne dagen var det litt disig, men det gjorde seg for det....

Anette med skog i høstfargerSå var det klart for gourmetmat! Undertegnede hadde tatt ansvaret for middagen denne gangen, og på menye sto marinert kylling i wok med nudler og grønnsaker. Anette disket opp med kantarell, og det gjorde ikke noe... Desserten besto av stekte epler med sukker og kanel. Nytt for meg, men satte helt klart prikken over i'en. Dessverre ble det lite bilder fra måltidet - det forsvant helt fra tankene da smaksløkene fikk sitt.

Hvis noen har lyst til å prøve samme meny, så er den gjengitt i spalten til venstre...

Været denne dagen fristet nok ikke så mange andre turgåere, men vi fikk da besøk av 2-3 stykker der opp denne dagen. Forundringen var nok ganske stor da de så kokkeleringen, men ingen sa noe! :)

Tilbake mot byen gikk vi langs stupet ned i Otra. Først innom Skråstadheia, og så Oddersjaa. Deretter gjorde vi et forsøk på å oppdrive jettegryta ved den Omvendte Båd, men mislyktes. Hvis noen kan bidra med eksakte koordinater her, er det bare å sende oss på e-post!

Ved Sødalsmyra sto fremdeles syklene, og da låsene var oppe begynte det VIRKELIG å regne. Hele dagen hadde det vært perioder med duskregn, men nå hølja det ned! Det ble derfor en våt, men morsom, sykkeltur tilbake til byen! Høsten er undervurdert for flotte turopplevelser - det finnes jo ikke dårlig vær - bare dårlige klær....


Denne turhistorien ble publisert på adrenaline.no 8.10.2001

 

Wok-middag

Man tager 2-300 gram med svin eller kylling, og marinerer dette i følgende:

1/2 ts salt
1/2 ts sukker
1/4 ts pepper
1 ts soyasaus
1 ts maisolje
1 ts potetmel
1 ts vann
1/4 ts buljong

Dette skal stå i minst 15 minutter.

Så kokes nudler - eggenudler er godt!

Skjær grønnsaker. Her er det litt fritt valg, men undertegnede brukte hodekål, purre, gulrot og sjampinjong (som ble erstattet av Anettes kantareller) på denne turen. Stangselleri er også brukandes...

Så er det klart for finalen, og i wok går det fort...

Først oppi med kjøttet. Ha i noen skjeer med olje, og stek i 2-3 minutter. Deretter tas grønnsakene i, og surres sammen med kjøttet i halvannet minuttet. Nudlene tilsettes, og prikken over i'en er en snau dl med hønsebuljong.

Rør rundt - server!

Dette er noe annet enn brødskiver med svett brunost... ;-)

God Gourmet tur!