Kaldt vær langs Glommastien

I romjula tilbragt adrenaline.no noen kalde dager på Østlandet. Været var strålende, og frosten beit skikkelig i nesa. Sånne forhold gir flotte bilder, og i denne artikkelen kan du oppleve feit frost på trærne, og frostrøyk som ligger over Glomma.

Starten på GlommastienAv Lars

Utgangspunktet for de fleste av bildene er Glommastien. Dette er en tilrettelagt turrute nordøst for Årnes-brua. Stien er cirka en kilometer lang, og det er helt flatt. Den er derfor svært barnevennlig, og om sommeren kan du også kjøre rullestol her.

Stien starter ved ei lita bro nede ved bryggene (der Elvekongen ligger), og strekker seg på østsiden av elva helt opp til Høie.

Det var ikke en sky på himmelen denne dagen, og den lave sola kastet fett gult lys inn mellom bjørketrærne. Frosten, det var nemlig rundt 20 kalde hele tiden, hadde kledd bjørkene med et flott rimlag.

Østsiden av Glomma er frosset, men på den vestre siden renner vannet fra Vorma. Jeg vet ikke om det er på grunn av hastigheten eller temperaturen, men her er det ofte åpent selv ved mange kuldegrader. Frostrøyken svevde lett over kullsvart og iskaldt Glommavann...

Selv om det er bikkjekaldt er sånne turer litt av en opplevelse! Her er det få fysiske utfordringer - det er bare å ta på nok klær! Dette er heller ikke et alternativ som bare finnes på Årnes - alle steder har fine rusleturer. Hvis du leter så finner du!

Flere bilder fra turen finner du i billedgalleriet.


Denne artikkelen ble publisert 26.3.2001

Hvor er dette?
Årnes ligger rett sør for der Vorma og Glomma møtes. Kommunen heter Nes, og er den siste kommunen før Akershus går over i Hedmark.

Billedgalleri