Bokanmeldelse:
Kystriksveien - Langt langsomt

Norge er et langt og vakkert land. Mellom Bodø og Steinkjer finner vi Kystriksveien, og opplevelsessyklist Lar Erik Sira tar i denne boka oss med på reisen. På snaue fire uker samler han inn svært forskjellige opplevelser som han deler med oss i boka. Her er det naturlig nok mye natur, men også kultur, historie og litteratur. Et gjensyn med Nordland blir ikke mindre etter denne boka!

Av Lars

CoverLars Erik Sira har ryddet plass i kalenderen. Her skal det sykles. Kystriksveien er målet, og et annet delmål er bok om turen. Dermed har han avtalt litt underveis, og det kommer oss som lesere tilgode. Vi får være med på besøk til både kjente, og mindre kjente steder og severdigheter langs ruta.

Boka er skrevet nesten som en blogg. Kronologisk, personlig og selvironisk. Det kan virke litt oppramsende, samtidig som det gir en følelse av å være med på turen.

Sira er også en habil fotograf, og bildene er helt klart med på å løfte boka. Her må det ha vært litt prøving og feiling med selvutløser. Ruta han sykler er svært fotogen, og det er mye vær underveis. Det gir mange og gode fotomuligheter til den som har øynene med seg, og det har Lars Erik Sira.

Han vil også ha med deg og meg på ferden. Derfor er slutten av boka viet det praktiske. Her finner du tips til lengre sykkelturer - blant annet en utførlig pakkeliste.

Turen langs kystriksveien frister selvsagt etter å ha lest boka, og han har også en beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre din tur. Her er også en litteraturliste, oversikt over nettsteder og en minireiseguide til Kystriksveien.

Da er det bare å starte planleggingen!


Denne bokanmeldelsen ble publisert på adrenaline.no 18.9.2013

Lars Erik Sira (2013)
"
Langt langsomt - Påsykkeltur langs Kystriksveien"

Kystriksveien reiseliv
Pris: 299 kr.

Aktuelle nettsteder:
Kystriksveien.no