DVD-anmeldelse:
Lær å mekke sykkel

Noen pusser båten i påsken, mens andre gir sykkelen en overhaling. For noen betyr det å skifte fra piggdekk og tilbake til sommerdekk. Andre tar sykkelen fram igjen fra kjeller og loft, og har behov for litt smøring og justering. Uansett dine behov, så får du tips og ideer i denne DVD-filmen. Sykling er nesten gratis, og gir flotte friluftsopplevelser!

Av Lars

Cover - DVDFor å forfølge det siste litt mer. I avisen kunne jeg for et par dager siden lese at halvparten av alle turer på under 1 km foregikk med bil. Dette er jo rett og slett tragisk. Mens vi blir tyngre og tyngre, lar vi altså denne muligheten bare rulle i fra oss. Bokstavelig talt. Det er ikke bra!

Men, tilbake til DVDen. Hvis den kan hjelpe folk til å holde sykkelen vedlike så er det jo veldig bra. At Syklistenes Landsforening er med på utgivelsen er helt klart et kvalitetstegn. DVDen kan kjøpes derfra, og de har også et pakketilbud på filmen sammen med Mekkeboka.

Programlederen i filmen - Øyvind Aas, har flere års erfaring som kurs- og foredragsholder og skriver om sykkel i en rekke norske og utenlandske aviser og magasiner. Han har som eneste nordmann fullført verdens tre hardeste terrengsykkelritt; TransAlp Challenge, Crocodile Trophy og La Ruta de Los Conquistadores. Dette er en mann som vet hva han snakker om!

DVDens hovedkapitler er introduksjon, utstyr, innstilling, vask, hjul, gir, bremser, dempegafler, styrelager og tips før turen. Dermed skulle det meste være dekket.

Lykke til med vårens overhaling, og god tur! Enten det nå bare er den kilometeren, eller du har planer om Lindesnes - Nordkapp.


Denne anmeldelsen ble publisert på adrenaline.no 21.3.2006.

Syklistenes
Landsforening

De gir ut medlemsbladet "På sykkel" og har nettstedet www.slf.no. De gir nyttige tips om sykling og sykkelferie. Med bøker og kart fra SLF finner du fram til de fineste sykkelturene. Medlemsskapet gir deg rabatter på sykkelopplevelser og sykkelturer. Her kan du også kjøe DVDen som er anmeldt her. Vi anbefaler et medlemsskap på det varmeste!