Bursdagsfeiring:
Kajakkpadling 22. januar

Sørlandet har for tiden et fantastisk vinterlandskap, og mange nyter det gode skiføret. Undertegnede er også glad i snø og ski, men har en merkelig dragning mot det våte element. I flere uker har det vært is langt utover Byfjorden, men 22. januar var det klart for årets første padletur.

Av Lars

Fornøyd padler på vei tilbake til kajakklubben... Sikker gange på usikker is...Det er nemlig fast tradisjon å få kajakken på vannet på bursdagen. Undertegnede ble 41 år denne dagen. Kaare Schmidt tok følge på en morgentur. Selv i snø og vind var det godt og varmt inne i tørrdraktene. Kajakkene er utrolig enkle å håndtere på snø, de skled nesten ut i vannet av seg selv. Gjennom tykk issørpe var det litt verre, men snart var vi i isfritt havvann. Herlig!

På utsiden av Odderøya utenfor Kristiansand er det satt opp en "solseng-skulptur". Vi gikk i land for å teste installasjonen, men kan ikke skryte på oss noe særlig brunfarge. Langs silokaia hilste vi på noen landfaste, og de var ganske entydige i sin kommentar: "Dere er gærne!"

Men, et liv med mye Glede, Glød og Galskap er ikke å forakte! Vi kan slå fast at Kristiansand har muligheter for alle slags aktiviteter, HELE året! :)

NB: Mannen på kaia kunne kanskje ha rett i at kajakk er litt utradisjonelt på slike dager. Både Kaare og jeg var kledd i tørrdrakt med gode og varme klær under. Hender var dekket med noepren. På hodet hadde vi ull, og neopren i beredskap. Ergo kunne vi holde det gående i vannet ganske lenge. Dessuten var vi aldri langt fra land denne dagen. Vi har begge lang erfaring med padling hele året, og har drillet både egen- og kameratredning. Vinterpadling er en fantastisk aktivitet, men du begynner ikke om vinteren... God tur!

Blå linje
Denne artikkelen ble skrevet 22. januar 2010 og publisert på adrenaline.no.

 

Galleri
Dårlig lys og snødrev er jo ikke det mest optimale fotoværet, men i dette galleriet finner du 12 bilder fra turen.