Ny guide!
Padleguide for Telemark

Noen har kanskje lagt merke til at det har vært litt stofftørke på adrenaline.no i høst. Vi beklager dette, men nå er "Padleguide for Telemark" klar for salg! Dermed er triologien med padleguider fra Sør-Norge komplett. Ved bruk av guidene kan du få en flott padleopplevelse fra Dalen innerst i Telemarkskanalen, og helt vest til Åna-Sira. Blir det sommerferien 2010 kanskje?

Av Lars

cover på bokDet er ikke lett å skrive omtale av egen bok, så derfor ligger det pekere til andres anmeldelser i den blå spalten. Padleguide for Telemark er bygget opp på samme måte som guidene fra Agderfylkene. Kysten er delt inn kommunevis, og først i hvert kapittel finner du en kartskisse. De stedene som er angitt på kartet finner du mer informasjon om i kapittelet. Der kan du lese mer om evt. kulturhistorie, se ny kartskisse av stedet, finne info om teltplass osv. Bilder er en vesentlig del av guiden, og det er meningen at boka skal virke motiverende.

I Telemarkskanalen er boka delt inn på samme måte som båtsportkartene. Kommunene deler kanalen lite hensiktsmessig. For eksempel ville da Norsjø blitt delt i tre. Dermed skal det være enkelt å bruke guiden også langs vannveiene til Notodden (Østkanalen) og til Dalen.

Padleguide for Telemark inneholder også noen artikler. Denne gangen er det også satt av litt plass til friluftsloven og telting. Dette engasjerer undertegnede sterkt, og i Telemark er det teltforbud på Stangnes og Jomfruland. Jomfruland er forsåvidt greit, men teltforbudet på Stangnes er urimelig, og vil bli fulgt opp i etterkant. Også denne gangen finner du oppskrifter på god turmat. I tillegg er det litt faktastoff om Mikaelshula, sykling langs Telemarkskanalen, Geo Norwegica Geopark, kulturminner osv.

Neste prosjekt for undertegnede og adrenaline.no er i Rogaland. Et par havstrekninger og 9 innlandsvann/vassdrag skal kartlegges. Bok skal foreligge til 1. august neste år! Løpende informasjon om feltarbeid, brevveksling om teltforbud m.m. finner du på padleguiden.no.

Forfatteren med Flesa og Stråholmen i bakgrunnen. Foto: Ingunn Trosby

Blå linje
Denne omtalen ble skrevet 10. november 2009. Publisert på adrenaline.no.

 

Kjøpe boka?
Det kan du gjøre på det offisielle nettstedet til padleguiden.no. Her er det også mulig å ta en titt på noen sider fra boka.

Foto
Har du yst til å se på flere bilder som ble tatt i forbindlese med boka fra Telemark? Da kan du se på forfatterens bildeside på Flickr. Det er spesielt disse galleriene som har bilder fra Telemark:

Omtaler
NRK Østafjells
Qajaq.no
Varden.no
Vilje.no
(Tips gjerne om flere!)

Utsalg i butikk:
Skien: Telemark Turistforening, Visit Grenland og Norli Arkaden
Porsgrunn: Skandinavisk Høyfjellsutstyr
Notodden: Tuven Libris og Telemarkens;Libris
Kragerø: Kystbokhandelen Libris
: Akademika bokhandel og Brukås Sport A/S
Kviteseid: Kviteseid Bok & papir
Dalen: Turistkontoret
Risør: Havpadlern
Arendal: Padlespesialisten
Grimstad: Bok & Media
Kristiansand: Berge Libris, Birting Libris, Norli Sørlandssenteret, Aage Johanson Sport; Kristiansand og Opplands Turistforening (KOT) og Kirkens Bymisjon
Oslo: Nomaden, Norli og Tanum v/Karl Johan.
Utland: Nautopp Kust og fjälläventyr AB, Lysekil (Sverige)