Havpadling:
Feltraid i Telemark

Padleguidene for Agderfylkene går unna, men det blir tid til nytt feltarbeid i Telemark. I denne artikkelen får dere være med på noen av raidene. Telemark har mye å by på. Fantastisk skjærgård i Kragerø og Bamble, både fint og mindre fint i Porsgrunn og Skien har nesten ikke kystlinje. Så følger jeg gamle ferdselsveier via sluser til Notodden og Dalen. Dette blir et spennende år!

Av Lars

De siste 5-6 årene har jeg tilbrakt mye tid i Bamble på grunn av at kona har hytte der. De første 4 årene padlet jeg opp dit hver sommer. Dermed hadde jeg også mye bakgrunnsinformasjon før jeg gjorde ferdig boka om Aust-Agder.

En del av bildene fra disse årene tar jeg frem igjen nå. Det er bilder fra Stråholmen, Jomfruland og Flesa. Badebilder og annen moro. Men, vi tar for oss årets turer. Det begynte faktisk allerede i januar, da kona og jeg hadde en helg med fantastisk vinterlys. Her er ett kveldsbilde fra den turen:

Januarpadling - legg merke til isen i bakkant!

Så ble det mye snø og is, og jeg kom ikke i gang så fort jeg hadde tenkt. På vei til Oslo fikk jeg tatt en tur ned til et utsiktspunkt mot Langøytangen fyr – så dette fyret har jeg et vinterbilde av! Egentlig har jeg flere, og jeg synes dette panoramaet er fint:

Langøytangen fyr - vinter

Det ble vår etter hvert i år også, og første turen gikk langs fastlandet ned til Kragerø, og rundt hele Kilsfjorden. Her fikk jeg tre overnattinger. Første natta på Holmen nord av Langøy, den andre natta på en liten øy i Hellefjorden, mens den siste natte ble tilbakt på Eidsholmen i Barlandskilen (helt syd i Kilsfjorden). Her er det kort vei over til Eidsvannet og Leivann, men dette kommer jeg tilbake til.

Etter denne turen fikk jeg et kart over hele kystlinjen, og startet med å plassere nåler alle steder jeg hadde vært. Det ble 60-70 stykker i Kragerø og Bamble. En god start!

Så fulgte to helgeturer til Jomfruland og områdene rundt. Første helgen med kona, og masse hvitveis. Andre helgen med Kristiansand Kajakklubb og Grenland Havpadleklubb. Da var vi flere, men hvitveisen var nesten avblomstret. Begge gangene kom vi opp i det gamle fyret på Jomfruland, og jeg har nå mange bilder derfra! Siste turen fikk vi også mye vær, og dermed kunne jeg knipse mitt beste regnbilde hittil:

Skikkelig regnvær...

Etter denne flotte helgen med mange padlere tok jeg ett døgn med beina høyt, før jeg la ut på en langtur. Målet var å padle t/r Notodden, og det var litt av en tur! :)

11. mai 2009
Startet ikke før ganske sent på ettermiddagen denne mandagen, og satte kursen rett over Melbyfjorden. Vurderte å gå inn Åbyfjorden, men den er jo såpass nær basecamp. Dermed kan jeg stort sett ta den når som helst. Rognsfjorden bort til Langesund så stille og fin ut, og dermed smatt jeg over. Dette er et ganske stygt og åpent havstrekk, og det kan fort blåse opp her!

Etter å ha passer Langesundtangen ser jeg bort på Langøytangen fyr. Her var det ikke så lett å komme i land med kajakk, men jeg får lurt meg opp en trapp. Fortøyer kajakken i strikken til kompasset...

Dermed får jeg en fin fotosession på Langøytangen fyr, og tror at jeg allerede har nok bilder herfra til boka. Var jo innom for å ta noen bilder i vinter også. Fikk akkurat satt meg i kajakken før bølgene fra losbåten slo inn... Kan være greit å vite – losbåten går inn og ut stadig vekk, og den har IKKE 5 knop forbi brygga til fyret...

Etterpå padlet jeg nordover langs Langøya, og fant flere fine teltplasser i N og Ø. Disse kommer garantert med i boka. Overnattingen skjedde på en enorm gresslette i N, og sjelden har jeg hatt så mye albuerom rundt teltet:

Langøya utenfor Langesund

18,7 km (totalt: 18,7 km)

12. mai 2009
Etter en deilig frokost i sola på Langøya padlet jeg mot N. Her var det flere små øyer med teltplasser, og et litt større friområde. Fortsatte mot Ø til Veaholmen. Dette var en skikkelig perle med adskillige teltplasser. Tror jeg merket av hele seks stykker!

Så padlet jeg mot NNV, og ankom Sildevika. Dette er en del av kystleden, og et utrolig flott sted. Her er det også mulig å slå opp telt, selv om det er på fastlandet! Rundet Sandøya i N, og padlet rett over Eidangerfjorden. Lenger inn i Eidangerfjorden er det visstnok ikke håp om å finne noen teltplasser – her er det tett begyggelse hele veien.

Jeg padlet ganske raskt forbi Brevik, og under den gamle og nye brua. Mener å ha lest at brospennet på den nyeste er det høyeste i Norden. Det blir i alle fall ikke mindre høyt sett fra kajakk... Jeg synes alltid det er langt ned her når jeg sitter i bil...

Breviksbrua

Så var det klart for Frierfjorden. I begynnelsen er det ganske oversiktelig, men så vider det seg opp i N. Denne dagen prøvde jeg å holde meg mest på vestsiden, men etter å ha passert Saltbuodden fyrlykt i øst blir det mye industri. Ringsholmane er isolert sett idylliske, men det var ikke de nære omgivelser. Her var det også skilt om at det var ”Sikkerhetsområde”. Fristet ikke til teltslagning.

Målet for dagen var Vollsfjorden der jeg var blitt lovet fin overnatting. På vei mot NV så jeg plutselig en tanker som la fra land. Jeg prøvde å kalle den opp på VHF kanal 16, men ingen svar. Derfor la jeg kursen sterkt inn mot land, og etterhvert så jeg jo hvilken kurs tankeren ville ta. Det er veldig mye nyttetrafikk i Frierfjorden, så en må holde god utkikk. I etterkant ser jeg ikke noen grunn til å anbefale padling på vestsiden fra Saltbuodden lykt og nordover. Padle østsiden, og bruk tunnelen! Mer om dette senere.

Endelig kom jeg inn i Vollsfjorden, og den største øya – Langøya – var ikke så verst. Likevel padlet jeg videre inn til småøyene i V. Her hadde jeg fått beskjed om at det skulle være flere teltplasser. Noen var det nok men øyene var fullstendig dekket av måkemøkk. Det er MYE måker her inne... Derfor ble det til at jeg dro tilbake til Langøya, og tok kvelden der. Dette var altså andre Langøya på to dager. I arbeidet med padleguidene er det lett å surre med disse. Bare Søgne kommune hadde 5 øyer som het Langøya...
33,0 km (totalt 51,7 km)

13. mai 2009
Sto opp ganske tidlig denne dagen, og var i kajakken før 09. Jeg hadde jo sett bort mot Herøya dagen før, og var ganske så spent på dette industriområdet. I begynnelsen holdt jeg meg het langs land i N, og jammen fant jeg ikke en leirplass helt N i Frierfjorden! Det kan jo komme godt med, selv om ikke utsikten er allverdens...

Fra Torsberg lykt og oppover Porgrunnselva var det en del motstrøm, og farten var nok ikke spesielt mye høyere enn 2 knop. Etter hvert kom jeg likevel frem til broene i Porsgrunn, og et skilt ønsket velkommen til Telemarkskanalen. Nå var jeg på historisk vann!

I Porsgrunn var jeg innom Havnekontoret og lånte toalettet. Hele denne strekningen er bebygd, og da kan det være greit å bruke muligheten. På vei nordover var ikke strømmen så kraftig, og farten økt. Porsgrunnselva gikk over i Skienselva, og etter hvert kunne jeg klappe til kai i Skien sentrum.

Løveid sluser - tom for vann, de maler portene...Jeg la til helt innerst, og der var det veldig med strøm. Forrige gangen jeg var her synfarte jeg mulighetene. Da bestemte jeg meg for å padle helt inn, og så lande på en lav brygge til høyre for fontenene. Men, her er det altså veldig kraftig sidestrøm, og jeg ble ”kastet” inn i brygga. Heldigvis fikk jeg tak i den, men jeg skremte nesten vettet av noen ungjenter som spiste lunsj der... Dette er ikke heldig, og jeg bestemte meg allerede da for å finne et alternativ på vei tilbake. Mer om dette senere.

Trillingen forbi Skien sluser er forsåvidt grei, men det er lett å legge til ved slusa. Da har du en bratt trapp som må forseres, så dette anbefales ikke. Fra de lave trebryggene i Skien sentrum følger du gangveg mot høyre og under veien. På andre siden kan du legge ut flere steder. Jeg la ut bak båtene på Telemarkskanalen. Her var det steinsetting, men jeg bruker åreflottøren til å skli kajakken ut på.

Nå blir det mer idyllisk, og spesielt strekningen rett før Løveid sluser er flott. Løvets grønnfarger spruter  mot speilet i vannflaten, og sommervarmen er på vei. Det er skikkelig deilig...

Ved Løveid sluser får jeg en god prat med et par av de ansatte, og nok en gang får jeg låne en do. Trillingen forbi går greit, men det er litt kronglete å komme i land fra kajakk før bæringen starter. Etter slusene kan en trille helt til en båtslipp/sandstrand. Her er det jo en lek å sjøsette... I tillegg kom jeg i snakk med to lokale, og de hadde mange nyttige tips

Helt syd i Norsjø er det mye fint, og jeg var aller mest spent på Mikaelshola. Derfor padlet jeg bare rett bort til denne. Den ligger i på østsiden helt syd i Norsjø. Hula logger 30m opp fra vannet, men det går en godt sikret sti opp. Landing skjer på en fin liten flytebrygge i 3. I hula har det vært kirke i noen hundre år, og den er fra samme tid som Mariakapellet i Bamble kirke. Overraskelsen var stor da lyden ble reflektert på omtrent samme måte. Herlig – jeg måtte bare synge litt... :) Utsikten er det heller ikke noe å si på:

Mikaelshola - fantastisk utsikt

Men, måtte jo tilbake til jobb. Før jeg endt opp å Kjeøya hadde jeg merket av nesten 10 leirplasser. Her er det mye å velge i. Helt i syd skal det også være en campingplass.

Kjeøya var en skikkelig perle, og denne kvelden var jeg helt alene. Det gikk en del bilder inn på minnekortet denne kvelden, og her er ett av dem:

Kjeøya - helt syd i Norsjø

33,5 km (totalt 85,2 km)

14. mai 2009
Våknet av regn som trommet på teltduken, og det så ganske så grått ut. Det var meldt litt byger, men her snakker vi vel heller sammenhengende regn... Klokka ble nesten 12 før jeg fikk stekt to brød og lagt av gårde mellom to skurer.

En leirplass på Lille Munken ble registrert før det begynte å regne igjen. Nå plasket det virkelig ned, og jeg var glad for å sitte i kajakken. Der er det jo godt og varmt, og hvis ikke kan en jo bare padle på litt. Sydvesten hadde jeg på hodet, og alt var fryd og gammen...

Jeg fulgte vestsiden av Norsjø, og gikk rett ut til Valøya istedet for inn til Ulefoss. Her hadde jeg fått tips om noen plasser, men Valøya er veldig nedgrodd. Været var fortsatt grått, og sikten tildels dårlig. Derfor fortsatte jeg mot land på kortes mulig måte, og til sikte på Galten i NØ. Rett etter denne er det en liten halvøya, og på nordsiden er det en veldig flott strand. Denne har ingen tipset om, men den må definitivt inn i guiden. Bildene ble kanskje ikke så inspirerende i regnet, men her var det fint:

Galten

Rett før jeg la kursen over mot Odden fant jeg også noen plasser, og så klarnet det opp. Opp Gvarv-elva var det stadig noen med dårlig tid i 5knop-sonen. Her er det rimelig texas i sesongen kan jeg tenke meg. Til og med på natta var det noen som plante forbi her...

Dagens mål var Tekse camping, og her fikk jeg anvist fin plass nede ved vannet. En dusj ble det også, og det var rart å kjenne varmt vann på kroppen igjen. Jeg er jo vant til å bade i sjøvann, og ble litt sjokkert under kveldsbadet dagen før. Norsjø holdt ikke mye mer enn 4-5 grader, og det er kaldt mot de 11-12 langs kysten...

I Gvarv skulle jeg møte Simen som skriver en master om ”de kvalitative sidene ved havpadlingen”. Han tok meg med til en kafé i nærheten, og dermed ble det litt variasjon i kosten også! Om natten var det frost, og jeg tok noen bilder. Veldig spesiell stemning langs elva:

Frostrøyk over Gvarv-elva

28,1 km (totalt 113,3)

15. mai 2009
Denne dagen startet med sol, og en deilig frokost. Meningen var å få følge med Simon og Tine på vei mot Notodden, men det ble bare Simon. Vi hadde en fin tur bort til Akkarhaugen. Her handlet jeg litt, og vi spiste is! Så snudde han, og jeg tok fatt på elva Saua.

Blodstreng - mye strøm...På forhånd hadde jeg hørt om strømmene her, og jeg var ganske spent. Innehaveren av Teksten camping hadde fortalt om ”Blodstreng” der strømmen var 4-6 knop... Derfor var jeg litt spent... Men, det gikk over all forventning. Underveis fant jeg til og med to leirplasser! Der strømmen var aller sterkest gikk jeg helt inne ved land å vestsiden (elve-høyre), og da var strømmen helt levelig. Selv om det ikke gikk like fort hele tiden...

Heddalsvatnet er mindre enn Norsjø, men det er likevel romslige saker... Her hadde jeg avtalt med Jon Helge at jeg skulle få låne en gammel fløterbolig. Den var ikke helt klar enda, og skal ligge i Notodden sentrum i sommer. Nå lå den ved Kantebakke på vestsiden av Heddalsvatnet. Da jeg ankom fikk jeg full omvisning og mange historier av Jon Helge og hans far. Faren Olav hadde vært frakteskipper, og hadde utrolig mye fakta på lur. De fraktet tømmer tilsvarende 250-500 lastebilder på et slep, og kunne gå med hele 1200 tonn med malm i lektere etter EN båt. Da snakker vi mye spart energi... Kanskje noe å ta frem igjen i disse peakoil-tider...

Det ble middag på verandaen, og en lang natt.
26,4 km (totalt 139,7 km)

16. mai 2009
Neste morgen var jeg i kajakken tidlig, og satset på frokost i Notodden. Jeg hadde gått tom for gass, så det ble bare litt nøtter til frokost. Før jeg gikk inn til Nododden padlet jeg litt opp Heddøla, og litt lenger opp skal det ligge en campingplass.

I Notodden gikk jeg i land på vestsiden av Tinne. Her var det en lav treflåte, og kort vei til dagligvare. Deilig med litt variasjon i frokosten! Byggmakker hadde gass, så da var alt vel.

Kryssingen østover av Tinne var ganske strømutsatt, så det kan lønne seg å gå litt ut i Heddalsvatnt her. Så padlet jeg langs land forbi Notodden, og på østsiden på vei sørover. Underveis fant jeg et par leirplasser, så da er egentlig Heddalsvatnet greit dekket opp.

Bråfjorden og Saua var kjapt unnagjort. Nå lå jeg midt i elva for å nyte godt av strømmen. Max.hastigheten på GPSen denne dagen var 14 km/t!

Ved Norsjø Ferieland hadde jeg en pause, og der møtte jeg Tine som skulle vært med dagen før. Om vi ikke fikk padlet sammen, så fikk vi i alle fall en prat. Det er artig med alle som er opptatt av padling og friluftsliv! Men, det ble ikke mer enn en halvtime. Klokken nærmet seg 17, og det var fremdeles laaaangt til Lille Munken som var dagens mål. Jeg holdt østsiden nedover, og var nesten fristet til å slå leir på fastlandet øst for Valøya. Det ble det ikke noe av, og etter hvert kom mørket sigende.

Solnedgang under kveldsmaten på en bitteliten holme

Dermed ble det en stopp for litt mat og lanternefyring. Den siste halvtimen bort til Lille Munken var ganske mørk, men da var det jo fint å ha vært der før... Teltet kom opp i rekordfart, og jeg logget over 55 km på 13 timer denne dagen... Kveldsbadet gjorde utrolig godt denne kvelden. Selv om det var gørrkaldt! Middag orket jeg ikke å lage, så jeg tok resten av tørrmaten. Sovnet som en stein...
55,1 km (totalt 194,8 km)

17. mai 2009
På selveste nasjonaldagen hadde jeg en lang og fin morgen i teltet. Der leste jeg ferdig Douglad Coupland sin bok ”The Gum Thief”, og gikk etter hvert i gang med å bake brød til frokost. Leirplassen på Lille Munken er en perle, og her er et panorama fra plassen jeg er veldig fornøyd med:

Lille Munken

Planen var å bruke litt tid i Mikaelshola med videokamera. Det gjorde jeg også, men lyden ble forferdelig dårlig. Her må det trådløse mygger og nye investeringer til... Men, det er mulig jeg får albuerom til det i løpet av høsten. Tror i alle fall at filmingen opp og ned til hula ble okay.

Under frokosten ringte jeg ned til Thon Hotel i Skien for å høre om de hadde ledig rom til en sliten padler... I verste fall så jeg for meg en padletur fra syd i Norsjø og helt forbi Brevik. Dette er en lang dag, og med 55 km i bagasjen fra i går – så fristet ikke det veldig. De hadde plass til meg, låsbar bakgård til kajakken og synes det var veldig stats med en padler på besøk. Derfor bestemte jeg meg for en kort dag!

Trillingen forbi Løveid sluser gikk helt fint, og det er letter ned enn opp. Sjøsettingen nedenfor slusene er også enklere enn å komme seg opp fra vannet. Fra Løveid til Skien er det også litt strøm, så jeg lå stort sett midt i elva. Dette er kanskje ikke så populært i sesongen, men på nasjonaldagen møtte jeg ingen...

BorgertogetRett etter Løveid sluse fikk jeg motivasjonen over meg, og sang ”Ja vi elsker” av full hals. Tror ikke det var noen i nærheten, og jeg så heller ikke noe til den gule bilen... :) Å få kajakken på land i Skien var også helt greit, og jeg trillet meg ned mot sentrum sammen med dresskledde menn og flotte bunadskledde kvinner (og noen fulle ungdommer). Her kom jeg rett inn i borgertoget, og gled fint inn bak noen jenter i våtdrakt med surfbrett under armen...

Kajakken ble snirklet inn i bakgården, og jeg fikk rom i tredje etasje. Etter en kjapp dusj gikk jeg på byen. Her fant jeg restauranten Big Horn, og spiste en fantastisk god biff. Det er noe annet enn Real Turmat... En del dyrere også...

Planen var å se litt TV, men jeg sovnet ganske så tidlig i den gode senga...
13,6 km (totalt 208,4 km)

18. mai 2009
Våknet i knallform i hvite lakener litt  over 07, og fikk deilig frokost. Nykokte egg og fersk brød, frokostblanding og frukt. Snek også med meg et par-tre skiver til lunsj. Veldig god service her, og overnattingen var ikke så dyr heller. Dette er helt klart et godt tilbud til oss som padler.

Det hadde regnet hele natta, men da jeg trillet ut på gata litt før 09 var det opphold. Jeg fikk en av de ansatte til å ta bilde av meg før jeg satte kursen sydover:

Utenfor Thon hotel i Skien

Sidestrømmen innerst i sentrum hadde jeg ikke så lyst til å utfordre. Derfor trillet jeg kajakken langs østsiden et stykke nedover, og kom forbi Tollboden. Der hadde jeg funnet et alternativ kvelden før. Rekkverk og skarp vinkel førte til litt komplikasjoner, men med litt løfting, kreativitet og stønning var jeg nede ved vannet.

Her var det ingen strøm, og jeg satte kursen nedover mot Porsgrunn. Mange steder er det mye søppel på denne strekningen, og det er helt utrolig at kommunene tillater at elvebredden misbrukes/misligholdes på denne måten.

Jeg var spent på strekningen forbi Herøya. Nå hadde jeg nemlig funnet en tunnel på innsiden av industriområdet, og tunnel hadde jeg aldri padlet før. Tunnelen var ikke så lang, men det var en veldig spesiell opplevelse:

Tunell på innsiden av Herøya

Dermed korter en inn oppholdet i Frierfjorden en del også. Rett etter utløpet av tunnelen er det et friområde, og her må det gå an å telte hvis det er nød. Det er i alle fall ganske store gressletter, og området brukes ganske mye av turgåere virket det som.

Ferden gikk videre sydover på østsiden av Frierfjorden. Jeg krysser over til motsatt side under Brevik-bruene, og fortsetter mot Langesund. Her er det lav og fin gjestebrygge, og jeg tar en handlerunde. Fersk kylling til middag på hytta. Kjenner at jeg har vært ute i 8 dager, og bestemmer meg for å padle tilbake til basecamp. Det er ca. halvannen time fra Langesund.

I Langesund treffer jeg også Ulla og Sigmund, og får en god prat med dem. De er ivrige padlere i GHPK. Det er regn på vei inn, og jeg legger ut før det starter. Etter å ha rundet Langøytangen begynner regnet. Vinden kommer skrått inn fra siden over Rognsfjorden, men få bølger når meteren. Jeg går rett over denne gangen også.

Langt der fremme kan jeg se Tonerkollen, og da vet jeg at basecamp ligger like i nærheten. Jo nærmere jeg kommer, jo mer regner det! Derfor blir det kjappe runder inn i hytta med all bagasje, og et raskt bad i regnet. Før roen senker seg med god middag og en leseverdig ny bok!
40,8 km (totalt 249,2 km)

Eidsvannet og Leivann
Etter ett døgns hvile var det klart for nye utfordringer. Jeg fikk besøk av Øivinn, og han ville være med meg på et gjensyn med Eidsvannet og Leivannet. Han har laget to enmannskanoer, og det gjør jo variasjonen i bildetilfanget mye bedre!

Enmannskano

Vi parkerte i N, og tok kanoene med oss til Eidsvannet. Her er det en kort bæring på en idyllisk grusvei. Eidsvannet er kjapt unnagjort, og bæringen til Leivann er også en opplevelse. Tett granskog, med nedslitt skogsbunn. Her har det vært ferdsel helt tilbake til vikingetiden.

Ved å bruke disse vannene kunne en unngå strekningen opp mot Portør. Her er det røft farvann. Slik vannene ser ut i dag er det drøye 500 meter trilling og nesten 10km padling. Helt skjermet!

SkilterI Leivann fant vi en del leirplasser. Vi padlet også inn Lonene, og så hvordan bæringen over til Skarvannet var. Beskrivelse av dette kommer i boka. I Skarvannet er det en aktivitetspark som ble åpnet i 2009: www.skarvann.com. Her er det også mulig å leie kano/kajakk. I tillegg til en rekke andre aktiviteter, blant annet sykling og klatring.

Helt syd i Leivann snudde vi ved demningen. Her tok de ut is i gamle dager. Dessverre er det her merket med ”Privat område” og ”Gjennomgang forbudt”. De siste 40m til havet går gjennom et gårdstun, og jeg er veldig utsikker på hva slags lover og regler som gjelder. Ferdselsveien i dette vassdraget har jo lange tradisjoner, men et gårdstun er jo innmark. adrenaline.no har tatt dette opp med Risør i brevs form, første gang i 2005. Det har ikke skjedd mye i sakens anledning, og siste brev fra vår side ble sendt 8. mai 2009. Inntil det blir mer klarhet her, så oppfordrer vi folk som vil forbi om å spørre pent om lov til å bevege seg forbi disse 40 meterne.

På vei nordover igjen fikk vi en del nedbør. Ved leirslagning satte vi opp tarpen, og lagde middag under denne. Regnet ga seg ikke, så etter hvert kom også teltet opp under tarpen. Om morgenen våknet vi til en fantastisk morgensol, og hadde en lang frokost med ferske pannebrød!

Leivann

Padlingen tilbake til utgangspunktet gikk fort, og vi fikk merket av en leirplass i Eidsvannet også! Disse to vannene egner seg svært godt for nybegynnere og småbarnsfamilier! Dessuten er det nok flere havpadlere som også vil sette pris på dem hvis vinden lager mye sjø på strekningen mot Portør!

Videre feltarbeid
Telemarkskanalen har fått besøk av adrenaline.no både i 2005 og 2008. Vi regner med å være tilbake i slutten av juni, og da blir det hele strekningen fra Dalen og ned til Ulefoss. Om få dager blir det Åbyfjorden. Da gjenstår det et par dager utenfor Langesund, og ytre skjærgård fra Jomfruland og ned til fylkesgrensa. Her er det røft, men jeg har fått tips om noen leirplasser. Bare for noen dager siden kom det inn et veipunkt til Ormøy. Dette blir spennende!

Hvis det resterende feltarbeidet foregår på maksværs-dager, så skulle mye være gjort på 2-3 uker. Målet er å være ferdig med i alle fall halvparten av det gjenværende før sommeren! Tips til leirplaser i området Jomfruland – Gjernes i ytre skjærgård tas fortsatt i mot med takk! :)

Telemark har mye fint å by padlere på, og guiden blir høyst sannsynlig ferdig til jul. Dermed skulle enda flere få enkel tilgang til dette flotte området!

linje
Denne artikkelen ble publisert på adrenaline.no 29.5.2009.

Bilder
Det blir jo en del bilder i dette arbeidet, og noen av dem har jeg lagt inn i artikkelen.
Siden sist har jeg startet med å legge bilder på noe som heter Flickr. Det er et gratis billedlagringssystem, og dermed har jeg tilgang på bildene mine i felt også! :)
Min konto finner du her:

Lars Verket - Flickr

Jeg har sortert bildene i to store gallerier som heter "Feltarbeid i Telemark". I tillegg finnes det egne set om Jomfruland fyr, Langøytangen fyr, Langesund om vinteren m.m.

Her er det også mulig å kommentere bildene, hvis det er noen du absolutt mener må med i guiden! Enjoy! :)

Leirplasser osv
De som savner waypoints til leirplasser, parkering osv. får smøre seg med tålmodighet. Hvis alt går etter planen vil dette foreligge i bokform til jul. Hold ud! Padleguide for Telemark vil følge samme mal som padleguidene for Agder.