Vinterpadling:
Sørlandskysten i vinterdrakt

Det er ikke ofte vi kan skryte av snø her syd, og enda sjeldnere at vi opplever å padle blant snødekte holmer og skjær. I mars i år fikk adrenaline.no muligheten, og vi lot den ikke gå fra oss! Den 25. mars tilbrakte vi i Lillesand kommune, og dette har resultert i mange fine bilder som vi gjerne deler med dere! Vinterpadling er helt klart undervurdert!

Av Lars

Sjøsetting fra snøOpptakten til turen var at en kamerat fra København kom til Kristiansand. Han ville gjerne være med på en tur. Da vi nå er i gang med "Padleguide for Aust-Agder" passet dette helt utmerket, og vi satte ut fra Kassen-kanalen tidlig på morgenen. Kajakkene ble sjøsatt ved å skli ut i kanalen på snøen. Litt is i starten, men så åpnet deg seg opp. Himmelen var knallblå, og det var en svak vind over land.

Vår utenlandske modell stilte velvillig opp på diverse foto-oppdrag. Vi slo til og med opp Hillebergs nye telt Soulo på en strand, for å få noen fine bilder. Rødfargen på teltet eksploderer liksom mot jomfruelig hvit snø. Disse bildene ble skikkelig artige:

Claus og Soulo

Det ble ingen lang padletur denne dagen, men vi skjøt nesten 200 bilder. Flere vil helt sikkert finne plass i den nye guiden, som er en oppfølger til "Padleguide for Vest-Agder". Hvis vær og gjøremål tillater det, så satser vi på å ha denne ferdig til jul 2008. Vi er som dere skjønner i gang fra vest - altså fra Lillesand. Har dere tips til overnattingsplasser på vei til Risør er vi takknemlig for innspill!

Vinter
Claus foran snødekket holmeVi anbefaler vedlig padling om vinteren, men det er viktig å huske på at dette stiller litt andre krav enn varm sommerpadling. Det er nå ca 5 grader i vannet, og uten riktig utstyr har du svært dårlige odds ved bading. Kle deg derfor etter vanntemperaturen, og vær drillet både på egenredning og kameratredning!

Hvis du først kommer i gang med vinterpadlingen er det fort gjort å bli hekta. Du har som regel Havet for deg selv, og noen dager har fantastiske stemninger. I desember er det solnedgang hele dagen, og på noen få dager har du snø på holmene. Det gir en helt spesiell følelse å skli i mellom hvitkledde topper.

Egentlig er det rart at vi kan ha havet helt for oss selv på denne tiden av året. Folk svarer jo i spørreundersøkelser at de er opptatt av "stillhet og fred", og dette kan du så til de grader finne i kajakken på havet om vinteren. Riktignok finnes det vinterstormer, men det er også dager som den vi har billedlagt her... Med riktig bekledning og kunnskaper kan du få herlige opplevelser hele året i kajakken!

Blå linje
Denne turhistorien ble publisert på adrenaline.no 29. mars 2008.

 

Galleri
Her finner du 29 av de 196 bildene vi tok denne dagen. Under slike forhold kan en gå fullstendig amok med kamera! Tusen takk til Claus som velvillig stilte opp som modell! :)