Aktivitet:
Klubbmoro i Kristiansand

Mange synes de kan være vanskelig å komme i gang med ting alene. Da er det fint med klubber. I Kristiansand finnes utallige klubber med forskjellige slags aktiviteter. De aller fleste burde kunne finne en aktivitet som passer i en av disse. Vi har sett nærmere på to av dem: Kristiansand kajakklubb (KKK) og Christiansand klatreklubb (CKK).

Av Lars

Kristiansand kajakklubb har våren 2008 hatt fellespadling på onsdager kl 18. Her møter det opp 3-8 stk, og utgangspunktet er Nodeviga. Målet med turene er å skape et lavterskeltilbud som alle kan være med på, og turene går ofte vestover. Rundt Dybingen og Bragdøya. Kanalen mellom Bragdøya og Langøya er skjermet og fin.

Helge Bentsen på turKajakklubben har også fått nye hjemmesider denne våren, og til tider er det stor aktivitet her. Adressen inner du i spalten til høyre.

Når en er medlem i Kristiansand kajakklubb følger det med en båtplass i Nodeviga, men for tiden er klubbhuset helt fullt. Det er fortsatt mulig å være medlem, men da uten båtplass. Klubben har 3-4 kajakker til utlån for sine medlemmer. For å kunne bruke disse må man ha vært på intro-kurs. Dette arrangeres jevnlig. Klubben har 175 medlemmer, og litt over 100 av disse tilhører havgruppa. De andre har faste padlinger på Gillsvann (flattvann).

Vårens tur går til Randøya i begynnelsen av juni. Forslag til turer i Kristiansand og vestover helt til Åna-Sira er beskrevet i "Padleguide for Vest-Agder" som kom i fjor.

I Christiansand klatreklubb er det også bra aktivitet i vår. Hver tirsdag er det mulig å få selskap ute på ett av byens mange klatrefelter. Vi var med til Holskogen en dag i mai. På det meste var det da 10 klatrere i aksjon, og ferdighetsnivået varierte fra nybegynner til NC-deltakere.

Dag Andresen klatrer hardt...Her er det altså godt mulig å få tips for videre progresjon. Dessuten er det en god mulighet til å bli kjent på klatrefeltene rundt byen. De er det mange av, og de fleste er beskrevet i "Sørlandsføreren" som kom for noen år siden.

Christiansand klatreklubb har de siste årene hatt en veldig oppegående hjemmeside. Her finner du både bilder, informasjon og forum. Hver måned kåres "månedens bilde". De har også klubbturer, og denne våren gikk den til Bø. Se "Pinseklatring i Bø".

Kristiansand idrettsråd har oversikt over alle idrettsklubber i Kristiansand, og den er lang. Her kan du garantert finne noe av interesse. I tillegg til KKK og CKK finner du blant annet Kristiansand Frisbee Klubb, Sørlandets modellflyklubb, Skøyteklubben sør og mange, mange flere... Her er det bare å komme i gang!

Blå strek
Denne artikkelen ble publisert på adrenaline.no 19.5.2005.

Galleri KKK
Her finner du bilder fra ondagspadlingen 14. mai 2008. Denne onsdagen padlet vi fra Nodeviga, og helt rundt Andøya i vest.

Galleri CKK
Her finner du bilder fra tirsdagsklatringen 13. mai 2008. Denne tirsdagen gikk turen til Holskogen i Vågsbygd.

Galleri CKK
Her finner du flere bilder fra tirsdagen etterpå - 20. mai 2008. Denne dagen gikk turen til Storeheia - rett nord for byen.

Klubbsider
Kristiansand Kajakklubb (hav)
Christiansand Klatreklubb

Hvis du ikke bor i Kristiansand er det kanskje ikke så moro å lese om alt som skjer her. Ikke fortvil! Det er organisert aktivitet i alle kommuner, og du finner som regel adresser på kommunens websider. De finner du på adressen www.navn.kommune.no. Der det står "navn" setter du inn navnet på kommunen. Lykke til!