Bokanmeldelse
Den store kajakkboken

Kajakkpadling er blitt veldig populært, og mange har lyst til hive seg med på havet. Bli med ut i naturen - på denne fantastiske måten. Etter å ha lest boka "Kajakk", kan vi love deg at du ikke blir mindre sugen. Dette er en omfattende bok som du har nytte av enten du er grønn som tangen, eller erfaren som fyret.

Av Lars

CoverForfatterne Øystein Køhn og Harald Rishovd har massevis av erfaring å øse av. Det får vi full valuta for i denne boka. Undertittelen er "Hav, tur og mosjonspadling". Dermed får du en bred inngang til kajakk som aktivitet gjennom boka.

Øystein Køhn er godt kjent i padlemiljøet gjennom sine mange bøker om padling. De har vært mest om kanopadling, men Øystein har også lang kajakkerfaring. Sammen med Harald Rishovd besitter de uvanlig stor kompetanse om kajakkpadling.

Boka begynner med litt historie, før de går løs på det som mange nybegynnere lurer på; kajakktyper, utstyr og sikkerhet. Sistnevnte er aktuelt for alle, og kapittelet om padleteknikk inneholder for noen og enhver.

Vi likte spesielt godt at boka har med et kapittel om "Tur og turutstyr". Det er jo nettopp dette vi er mest opptat av her på adrenaline.no. Her finner du massevis av gode tips til kajakkturen. Litt senere får vi være med på Jakt og fiske fra kajakk. Et eget kapittel om "Barn i kajakk" er helt klart også med på å heve boka. Padling er en aktivitet for hele famlien.

Hele boka er breddfull av flotte bilder, og her er det en del kjente fjes for undertegnede også! Ikke nok med det, men forfatterne har også laget et eget kapittel om hvordan DU kan ta bedre bilder. Til slutt har de med en del referanser, og der har det til og med blitt plass til adrenaline.no!

I det hele tatt gaper forfatterne høyt, og vil gjerne formidle både bredden og dybden i padling som aktivitet. Med et sånt utgangspunkt er det lett å gape over for mye, men her balanserer forfatterne godt. Boka gir en grundig og god innføring i kajakkpadling, og tilfører både nybegynnere og erfarne ny kunnskap! Anbefales!


Denne anmeldelsen ble publisert på adrenaline.no 1. mai 2007.

Øystein Køhn Øystein KøhnØystein har levd av padling siste 25 årene, og gitt ut flere bøker. Han har mest erfaring fra kano, og har mange turer bak se.

Harald Rishovd
Harald Rishovd
Harald har også gjort friluftsliv til sitt levebrød, og er godt kjent som 29er på forumet til NPF. Her deler han raust av sin store kunnskap om kajakkpadling. Harald har lang padleerfaring i kajakk - alt fra slalåmkajakk i konkurranse, til ekspedisjoner på havet.

Begge er de entusiaster, og dette gir boka særpreg!

Boka koster kr 328,- og selges i bokhandelen. Du kan også bestille den rett fra utgiver: Boksenteret.