padlofil.no
Aktivitetslederkurs i Bamble

Uansett hvordan en vrir og vender på det blir dette en artikkel som kan oppfattes som reklame. Innehaveren av adrenaline.no driver nemlig også med kursvirksomhet gjennom noe han har kalt padlofil.no. I april var det aktivitetslederkurs, og denne helgen var utrolig fotogen! Derfor har vi valgt å ta inn en liten artikkel, med et ganske stort billedgalleri.

Av Lars

Stille forholdRent pedagogisk er det fint med "grad 3-forhold" når en skal holde teknikkurs og aktivitetslederkurs. Det var det ikke denne helgen, men vi fikk likevel kjørt igjennom alle momentene som skal være med i kurset. I tillegg fikk vi med oss utrolige naturopplevelser!

Vinden var nemlig totalt fraværende i Bamble denne helgen. Badingen på lørdag var likevel ganske kald, og det er ikke uten grunn at NPF anbefaler tørrdrakt på disse kursen.

På søndag la vi kursdagen opp som en tur. Ute ved Skrue fikk vi noen utrolig stille og flotte bilder. Himmel og horisont gikk nesten fullstendig over i hverandre, og det så ut som øyene hang i løse lufta.

Her hadde vi noen taue-øvelser, før vi padlet videre over Jomfrulandsrenna. Det er ca 2500 meter, og ganske trafikkert i sesongen. Nå så vi ingen... På Jomfruland tok vi oss en god lunsj, og så spaserte vi innover øya i tørrdrakt. Slutten av april og begynnelsen av mai er nemlig helt spesiell på Jomfruland. Her er det nemlig hvitveis - MYE hvitveis.

Jeg var også her i fjor (se "Jomfruland i mai"), og i år tror jeg hvitveisen var her ekstra tidlig. Etterhvert som vi går inn over øya blir det mer og mer. Store tepper med hvitveis under de gedigne eiketrærne.

Hvitveissafari i tørrdraktVi stopper for å ta noen bilder, og en familie med små barn blir stående å se på oss. Her flyr vi rundt med gule og oransje tørrdrakter i et hav av hvitveis. Undertegnede går bort til den lille gutten, og følgende samtale utspiller seg:

- Sånne blomster har vi ikke på Mars! Vi skal ta bilder til å ha på nasjonalgalleriet på Mars!

(Gutten gjør store øyne)

- Under disse maskene (peker på ansiktet og tørrdrakten) er vi grønne og slimete, akkurat som andre Mars-mennesker!

(Gutten tar forsiktig tak i farens hånd)

- Men, egentlig er dette bare bekledning for havpadling på denne årstiden....

(Faren smiler, men gutten er fremdeles litt usikker.)

Etter denne litt rare starten har vi en fin prat, og er enige om at Jomfruland er et paradis på denne tiden av året.

Så padler vi videre til Stråholmen og er innom husklynga der, før vi avslutter med et langt strekk via Dynga og Danmark og inn til Trosbyfjorden igjen. På denne strekningen ser vi sel, og føler at vi har fått med oss alt denne helgen. Både et innholdsrikt kurs, og en helg full av naturopplevelser!


Denne artikkelen ble publisert på adrenaline.no 26. april 2007.

Galleri
Her kan du se hele 37 bilder fra helgen.

Aktivitetsleder
Hva er en aktivitetsleder, og hvordan blir man det? For å få svar på dette kan du gå til denne siden om "Våttkort" hos Norges Padleforbund. Hvis du vil vite mer spesifikt hva som gås igjennom på en helg med aktivitetslederkurs, så kan du lese her.

padlofil.no
Dette er altså kurs-prosjektet til innehaveren av adrenaline.no, og han har vel fått nok reklame nå. Ikke har han satt opp flere kurs før sommeren heller, og sier i en kommentar "at dette ikke er min hovedgeskjeft for tiden, og at jeg må prioritere arbeidet med padleguide for Vest-Agders kystlinje".

Tidligere artikler
på adrenaline.no: