Havpadling
En stille oktoberdag

Min onkel har ikke padlet mye, og det er flere år siden han var på vannet her i Kristiansand. Plutselig var han på besøk igjen, og da var det jo helt naturlig å ta han med ut på en liten tur. Vi fikk oss to timer på en mandag morgen. Det skulle vise seg å være en særdeles godt valgt dag! September og oktober er undervurderte turmåneder!

Av Lars

Utrolig stille. Vi ser Dvergsøya til venstre, og Bragdøya til Langøya til høyre. Dette er havets svar på puddersnø i mine øyne...Denne dagen var det nemlig utrolig stille. Stille dager er det jo ellers i året også, men nå begynner sola å stå lavt på himmelen. Det gir et helt spesielt lys, og jeg håper at dette kan vises i galleriet. I alle fall har jeg plukket ut 28 bilder fra denne dagen som ligger der.

Samtidig med at solen står lavt, har fremdeles ikke temperaturen i vannet rukket å bli veldig lav. Her i sør er det fremdeles 14-15 grader i vannet, og det gir større sikkerhetsmarginer enn om våren da temperaturen sjelden er over 10 grader.

Vi gikk ikke så lange turen. Starten gikk som vanlig fra Nodeviga på Odderøya i Kristiansand. Deretter fulgte vi Odderøya på østsiden, gikk sydover, og rundet Odderøya. Deretter nord av Dybingen, og sydover rundt Langøya. Mellom Langøya og Odderøya var det helt blikk stille, og alt ble speilet i vannet.

Jeg måtte vise han Kystlaget sitt paradis på Bragøya også, før vi satte kursen hjemover igjen. På et speilblankt hav gikk vi rett mot Fiskebrygga. Ikke en krusning på vannet. Tankene gikk til alle de som nå var på plass foran skrivebordene sine igjen. Riktignok bygger de landet og plusser på BNP, men i det lange løp? Vi var i alle fall begge veldig fornøyd med turen, og kjente at batteriene hadde fått ladet seg igjen!

- Slik er det bestandig når jeg er på tur, prøvde jeg å innbille min onkel. Men, han hadde allerede sett bilder fra turen "Vest for Lindesnes", og var klar over at dette nok var en sannhet med modifikasjoner. Denne dagen var av de sjeldne, og de må absolutt utnyttes der og da. Bestilling er nemlig ikke mulig!


Denne turbeskrivelsen ble publisert på adrenaline.no 19.10.2006.

Galleri
Her kan du finne 28 bilder fra denne helt spesielt flotte oktoberdagen. Det var bare et bad som manglet, men vi hadde ikke med håndkle! :)