Havkajakk
Sørvest for Portør

Første helgen i november var satt av for å treffe gamle venner sørvest for Portør. Det er jo kjent som et værhardt sted, men fortjener også betegnelsen padleparadis. Her er det padling på alle nivåer - tro det eller ei. Strekket mellom Portør og Risør er en perle som bare venter på å bli oppdaget av padlere! Billedgalleriene i denne artikkelen skulle fortelle sitt om det...

Av Lars

Nydelig solnedgang på fredagen.Dette strekket er fra gammelt av beryktet, og jeg har selv syntes det har vært ekkelt å padle fra Risør til Portør. I sommer padlet jeg nesten bare innaskjærs - det er faktisk mulig! Ikke med båt, men med kajakk! Det finnes smale renner, øog du kan padle under brygger og broer helt inne ved land. Her er det fantastiske formasjoner i fjellet!

Men, du må dessverre ut i åpent hav på veien. Likevel er dette strekket mye mer beskyttet enn jeg først antok. Her er det haugevis av smale og skjermede kanaler for nybegynnere. For de mer barkede finnes det et utall skjær å leke seg med. Vi opplevde begge deler denne helgen. Stille padling ned til Risøya, kveldspadling under fullmåne og lek på skvalpeskjær.

Simen hadde med hagla, og kunne gi oss en innføring i jakt fra kajakk. Dette virket veldig spennende, selv om undertegnede nok er litt betenkt over å bringe med seg skytevåpen inn i naturen for egen del. For meg er roen viktigere enn spenningen, men dette er jo individuelt. I alle fall fikk vi oss en fantastisk ærfugl-middag på lørdagen!

Helgen var godt valgt, fordi det var fullmåne. Da er det ofte fint vær, og vi hadde en fantastisk solnedgang på fredagen. Dette er et område vi i adrenaline.no definitivt vil komme tilbake til!


Denne turbeskrivelsen ble publisert på adrenaline.no 15.11.2006.

Galleri 1
Her finner du bilder fra vår tur ned til Risøya utenfor Risør, og flotte solnedganger. Dessuten er det to panoramaer fra Perleporten.

Galleri 2
Siste dagen var det klart for lek i bølgene, og bilder fra denne seansen er samlet her. Det er neimen ikke lett å få bildene skarpe, og ikke var det godt lys denne dagen heller. Her kreves det nok mer trening...

Kart:
Hele strekningen dekkes av båtsportkart C-718.

Se også:
Hvordan padle utenom Portør