Havpadling:
Flott desemberlys

Mange har fått det for seg at kajakken skal pakkes bort i september. Det er veldig synd. Utover høsten blir dagene kortere og kortere, og sola står lavere og lavere. I desember er det nesten solnedgang hele dagen her i Kristiansand. Det gir fantastisk flotte stemninger og lyssettinger. I denne artikkelen får du en prøvesmak.

Av Lars

Lysspill fra lav solSelvfølgelig er det ting og tang du skal passe på når du padler om vinteren. De tre første er nedkjøling, nedkjøling og nedkjøling. Det enkleste på dette området er utvilsomt tørrdrakt, og det finnes etterhvert en god del bra alternativer. De billigste er veldig klamme, men hvis du klarer å nærme deg ca 4000 kroner, så kan du velge i en del som er bra!

Under denne bruker du ull - akkurat som på fjellet. Blir det kaldt, så er det lag på lag som gjelder, men da puster det selvfølgelig dårligere.

Hendene er et kapittel for seg selv. Erfaringsmessig liker jeg muffer, eller åpne neoprenvotter. Kontakt med åra er bra - da får du varmen fra friksjon. Hansker funker dårlig, hvis du da ikke Lanternen er tent, sola har gått ned...setter de på mens du er varm. Hvis du venter til du blir kald, så er det vanskelig å få varmen igjen i hansker - da er muffer et mye bedre alternativ!

I og med at dagene er korte, så må du være klar for å padle i mørket. Ting kan fort ta litt lengre tid enn du trodde. Dette skal vi komme tilbake til her på adrenaline.no før jul, men husk at du er pliktig til å ha en rundtlysende hvit lanterne etter at sola har gått ned!

Den andre desemberhelgen i år ble det plutselig slutt på 3 uker med regn og vind. Da var det bare å hive seg på vannet. Lørdagen gikk turen rundt Flekkerøya, og en tur innom Grønningene. Her var det veldig stilig, og på den nordligste er det til og med en fin teltplass! Solnedgangen var også spesielt flott denne dagen - særlig så langt ute i havet. Her er et panorama fra begivenheten:

Solnedgangen 9. des 06 - sett fra Grønningene..

På søndagen begynte det likedan, men blåste opp ganske fort. Heldigvis kunne jeg da gå i le av diverse øyer øst for byen. I løpet av dagen kartla jeg Dvergsøya, Stokken og Østre Randøya for teltplasser. Her er det masse å velge blant. Kristiansand er heldig som har slike perler rett utenfor byen!


Denne turbeskrivelsen ble publisert på adrenaline.no 11. desember 2006.

Galleri
I løpet av helgen tok jeg en del bilder, og 44 av dem er gode nok for adrenaline.no. I tillegg ligger det 4 panoramaer her.

Galleri 2
Helgen etter var jeg også en snartur på vannet. Sammen med Gareth ble det en drøy mil på morgenen. Lyset var som helgen før veldig spesielt!

Galleri 3
Lyset fristet til nye turer, og den 21. desember var jeg ute igjen. Fikk med soloppgangen utenfor Odderøya, så ut Vestergapet til Langøya. Her fant jeg en flott plass, og dette er helt øst i Søgne kommune.

Galleri 4
En snartur innom Kristiansand i romjula, og jeg får følge med Alan på en liten tru rundt Andøya (27. desember)

Julekajakk
På julaften gikk ferden til Bamble, og første og andre juledag ble fylt med fantastisk flott padling. Dette kommer som egen artikkel, men bildene fra feiringen ligger her. Det ble 69 bilder og 6 panoramaer - på to dager! Fantastisk flott lys... Dette blir nok en juletradisjon ja...