Foto:
Stemninger fra sommeren 2005

Mange spør om hvorfor jeg padler, og da kan jeg bli litt svar skyldig. Zapffe sa jo om klatringen som sport at "den er meningsløs som selve livet". Så vidløftig er ikke jeg, men tror kanskje jeg har noen svar. Ett av svarene er helt klart naturopplevelsen. Da tenker jeg spesielt på stemningene. Ett sted er aldri det samme. Forskjellige dager har forskjellig vær, lys, osv.

Av Lars

Kveldsstemning over Østre Holmen, N av Kragerø.Derfor har jeg gått igjennom alle bildene fra i sommer, og noen får fra i høst. Av disse har jeg plukket ut bilder jeg føler viser litt av grunnen til at jeg padler. Mangfoldet i padleopplevelsen. Det blir mest kveldslys, da jeg liker å sove om morgenen. I en periode i sommer padlet jeg en time rundt hver eneste solnedgang. Ruten var den samme hver kveld, men bildene kunne bli helt forskjellige. Selv om jeg brukte samme motivet.

Nettopp dette gjør padlingen spesiell. Eller kanskje en skulle si naturopplevelsen. Den gjentas aldri - det er bestandig små nyanser med forskjell. En del bilder har jeg tatt både i høyde- og breddeformat. Selv det gjør ganske mye med stemningen.

Å fange en opplevelse som består av stillhet, flotte farger og varmt vær ned på skjermen er ikke lett. Jeg håper likevel at dette galleriet kan få flere opp for å padle inn i solnedgangen, eller stå opp før sola. Jeg garanterer mange flotte opplevelser!

Disse opplevelsene virker som balsam på sjelen, og gir deg ro og fred. Hvem trenger ikke det i denne kaotiske verden... God tur!


Dette galleriet ble publisert på adrenaline.no 10.10.2005

Galleri
Her har jeg samlet hele 142 bilder fra i sommer. Noen få er også fra denne høsten. Mesteparten av bildene er tatt nord for Kragerø, men her finner du også bilder fra Kristiansand.