Guide:
Padleguide for innlandet

I samarbeid med Kristiansand og Opplands Turistforening har adreanline.no laget en padleguide til 5 steder på Agder. De kan du lese om her, eller rett og slett skrive ut guiden å ta den med deg på tur! Du kan velge i alt fra små innlandsvann via padleparadiset Ogge til padling i Setesdalsheiene mellom to turistforeningshytter.

Av Lars

Innlandspadling byr på mange spennende og smale passasjer - her fra Myklandsvatnet.Padling som aktivitet blir mer og mer populært. Særlig er det salg og bruk av kajakk som har skutt fart. Da oppstår det behov for å finne ”perlene”, og informasjon om hvordan disse skal nås. Hvor kan jeg parkere? Hvor er det fine overnattingssteder? Slike spørsmål tar denne guiden seg av.

Guiden er et samarbeidsprosjekt mellom Kristiansand og Opplands Turistforening (KOT) og nettstedet adrenaline.no. I første omgang har vi plukket ut fem padlesteder, men satser på at en ny versjon med flere turforslag vil komme tidlig på høsten. Kom gjerne med forslag!

Padling er nemlig en fantastisk aktivitet. Her får du rekreasjon, stillhet, nærhet til naturen, dyreliv, fysisk aktivitet og gode opplevelser servert på dekk (eller i kanoen)! Det er en aktivitet for alle, og den kan utøves på alle plan. Enten det er dagstur, eller ukestur. Treningstur, eller bare rekreasjon.

I tillegg til de fem padlestedene, har vi tatt med noen korte artikler. De inneholder forhåpentligvis litt stoff som kan være nyttig for deg som padler. Vi tar gjerne i mot tilbakemeldinger. Send en e-post til: lars@verket.no

Vi har ikke anbefalt verken materialer eller kano/kajakk under turbeskrivelsene. Der det er bæring er det selvfølgelig en fordel med lett båt, og at man har pakket fornuftig. Tralle til kano/kajakk kan være nyttig noen steder.

Noen av stedene er ganske grunne, det er lett å gå på stein. De fleste båter tåler mye, men det kan være nyttig med litt reperasjonsutstyr.

La ikke dette hindre deg i å oppleve padlelivets gleder! God tur!

Denne guiden ville ikke sett dagens lys uten Harald Flå hos KOT. Derfor en stor takk til han. Nils Rune Birkeland – Kristiansands store (men beskjedne) sønn – skal også takkes for sin lokalkunnskap. Sist, men ikke minst, Ingunn Trosby som har lært meg å publisere på papir i tillegg til internett.

Lars Verket
Kristiansand 20. juni 2005


Denne guiden ble publisert første gang 21.6.2005 på adrenaline.no.

Padleturene:

Artikler:

Last ned padleguiden (1,9 mb - .pdf)
Versjon I, 20. juni 2005.