Anmeldelse:
Ramsalt padlefilm

Navnet Justine Curgenven skal vi merke oss. Hun har laget denne padlefilmen – ”This is the Sea”, og har sin helt spesielle måte å gjøre det på. Riktignok hadde ”Paul padler Europa” noe av det samme, men Justine og hennes medhjelpere padler under mye røffere forhold. Hun har et lite kamera montert foran på kajakken, og filmer dermed både padleren og surfebølgen… På denne måten får du nesten saltsmak i ansiktet av å se filmen!

Av Lars

Cover - DVDFilmen er satt sammen av småklipp fra forskjellige steder i verden. Her kan du være med på snorkling i kajakk fra USA, padling i Russland og på Grønland, stilstudier av en 5 gangers grønlandsk mester i eskimorulle og masser av surfescener. Til sammen er det en hel time med moro på denne DVDen.

Vi satte spesielt pris på padlingen i Russland. Her er det to kvinner som får med seg en russisk guide. Guiden har ikke padlet noe før, men er utrolig motivert. Han tar en del fete ”exiter” i brenningene. Men, like blid! I tillegg blir de arrestert, og kajakkene blir fraktet bort på russiske tanks!

Også surfescenene i denne videoen er helt fantastiske. Her er det både filmet fra foran på båten, men også fra land. Det surfes på bølger som vi mest forbinder med surfebrett.

Stilstudiene av den grønlandske mesteren er også severdig. En skal beherske rulle på 30 forskjellige måter for å være med i grønlandske mesterskap. Den stiligste er da han padler opp ned, og så sculler seg rolig opp igjen – til han sitter oppe med åra under båten! Åra bak hodet eller en-hånds rulle er heller ikke noe problem for denne mannen. Vi får også et innblikk i hvordan han trener balanse på tau – her er det inspirasjon å hente for noen og enhver!

I det hele tatt en film vi lot oss underholde og ikke minst motivere av!

Vi fikk tilsendt et anmeldereksemplar fra Nomekajakk i Søgne, og takker for det.


Denne anmeldelsen ble publisert på adrenaline.no 3.6.2005

Pekere:

Nomekajakk
Selger NDK – kajakker i Norge, og videoen til Justine Curgenven.

NDK
Nigel Dennis Kayaks – en av sponsorene i filmen til Justine. Lages i Wales.

Cackletv.com
Firmaet til Justine Curgenven. Her kan du lese mer om hennes prosjekter, spesielle kamera og se bilder fra Lofoten! Hun driver ikke bare med kajakk, men også med klatring.

Justine Curgenven:
"This is the Sea. The first ever action sea kayak video."
Cackle TV Productions MMIV