Kajakk
Stemninger fra sommeren 2004

Så er sommeren definitivt over - også her på Sørlandet. Tilbake sitter vi med gode minner fra sommeren som var, og en hel haug med bilder. Kveldslys, tidlig morgen, stille innlandsvann, tordenvær, regnbue, flotte skyer, trange kanaler og mye soling er noe av det vi husker. I denne artikkelen kan du se det hele, og allerede begynne å drømme om neste sommer!

Av Lars

Artikkelforfatteren - våt, varm og fornøyd!I kajakk kommer du veldig nær elementene. Du er I naturen på en helt annen måte enn i stor båt med motor. Lydene, lukten, været - alt kjenner du på kroppen. Det er nettopp det som gjør padling så fascinerende...

På bildet til høyre har jeg padlet et par timer i et utrolig regn- og tordenvær. På det nærmeste var uværet bare noen kilometer unna. Lynene blinket over land, men jeg fikk bare en skikkelig skur. Padlet nær land hele tiden, og var klar til å hoppe i land hvis det kom for nærme. Ser for meg at padling i tordenvær helst bør unngår. Men, for noen motiver!!! Sjekk ut galleriet øverst i høyre spalte. Jeg var iallfall kjempefornøyd etter den turen!

De fleste av bildene i galleriet er tatt fra området mellom Jomfruland og Langesund, der mye av sommeren ble tilbrakt. Noen er også fra Bohuslän - rett sør for Grebbestad og fra Telemarkskanalen.

Dynga - innenfor Stråholmen.Selv om sommeren er over - så blir det bare flottere og flottere lys utover vinteren. Solen kommer lavere og lavere. Når det er vindstille, så er stillheten voldsom... Så kajakken er fast følgesvenn gjennom hele året! Det gjør utrolig godt for kropp og sjel med en padletur.

Håper du også blir fristet til å prøve gjennom disse bildene - du er isåfall ikke alene. Padling er blitt en ny in-aktivitet viser det seg. Aktiviteten inneholder et vell av muligheter. Selv er jeg mest interessert i turen og stillheten. Dessuten gjør det heller ikke noe at en kommer i god form. Nattpadling er heller ikke å forakte. I sommer padlet vi under en fantastisk stjernehimmel, med morild rundt baugen og sprutende ved hvert åretak. Umulig å beskrive, vanskelig å billedlegge... Finn dine opplevelser - din rytme! GOD TUR!


Denne saken ble publisert på adrenaline.no 29.9.2004

Galleri
Vi tok vel drøye 2000 bilder i sommer. Her har vi plukket ut 68 av dem. Noen har ivrige lesere av adrenaline.no sett før, men det er også noen nye godbiter!

Detalj fra Bohuslan

Blå himmel og Bohus-granitt - det er bare så deilig!!!