Vinterpadling Vi har reklamert for vinterpadling ved flere anledninger. Et tilbakevendende problem er hendene. Hvordan holde seg varm? I denne artikkelen ser vi nærmere på et par hansker og et par muffer (sånne til å sette rundt åra og tre hendene inn i). Etter denne gjennomgangen er ikke lenger unnskyldningen om "at jeg blir så kald på hendene" god nok! Av Lars
Det eneste vi har å bemerke er at du skal være varm når du tar de på deg. Vi padlet en god stund uten hansker, og var ganske nedkjølt. Da vi tok på hanskene, var det vanskelig å bli varm ytterst i fingertuppene. Derfor: Ta like godt på deg hanskene når du legger fra kai!
Ulempen med muffene er selvsagt at de blir igjen på åra ved en eventuell velt, og da kan det bli kaldt. I vintervann mister du følelsen i hendene fort, og dette gjør jo ikke en selvredning enklere. Derfor egner mufffene seg dårlig i elvepadling, men er ypperlige til cruising på stille vinterhav. Muffene kommer i flere tykkelser, vi har prøvd de tynneste. De er varme nok iallfall til et par kuldegrader. Vær oppmerksom på at de kommer i forskjellige varianter. Vi hadde et par fra YAK før. De skulle tres på hendene først, og så festes til åra etterpå. Dette er litt knotete. Åpningen på NRS sine muffer er ganske god, så de er enkle å få på. Dessuten er de ikke veldig klaustrofobiske å padle med. KONKLUSJON: For eget vedkommende er jeg nok en "muffemann". Liker å ha hudkontakt med åra, og synes de er varme og gode. Hovedankepunktet mot disse er sikkerhet i forhold til velt. Men, jeg padler nær land, og regner gode marginer i forhold til bølger/vind. Dermed er dette mitt vintervalg. Begge variantene av "varme hender" er kjøpt hos Ut i Naturen i Stavanger. Legg merke til at de er kjøpt, så vi har ingen forpliktelser i forhold til dem. Vi tar det likevel med, da slikt utstyr kan være vanskelig tilgjengelig mange steder i landet. Med det ønsker vi deg god og varm vinterpadling!
|
Tidligere artikler om vinterpadling og klær:
Eksterne pekere:
|