Padling
Barn ingen hindring

Vi hører stadig om at en ikke kan drive friluftsliv på grunn av små barn. Dette er en dårlig unnskyldning: Å ha små barn er jo en kjempegod grunn til å drive med nettopp friluftsliv. Få aktiviteter kan måle seg med friluftsliv i barns oppvekst. I denne artikkelen får du møte en padlefamilie på fem fra Sverige.

Av Lars

Barnefamilie på padleturI august fartet artikkelforfatteren nedover svenskekysten i kajakk, og møtte mange spennende mennesker på sin vei. Spesielt inntrykk gjorde en familie på fem i tre kajakker som jeg møtte på Vallerö.

På bildet ser vi Torbjörn Janson, akterpaddlare i Yoo-A-Kim, og hans samboer Marie Ögren som padler Seayak-en, Nora Janson (11 år) som padler Hasle K400, Arvid Janson (8 år) padler Yoo-A-Kim med far, og så veslejenta Linn Janson (5 år) som sitter i midten på Yoo-A-Kim.

De hadde padlet siden barna var nyfødte, fortalte de. Nå var eldstejenta så gammel at hun hadde fått egen kajakk. De to minste satt på med far, mens mor hadde en godt pakket havkajakk. Far hadde en toer fra VKV. Her var det god plass til masse bagasje og minstemann i midten.

Framdrift kan ikke prioriteres med små barn. Da må leking, bading og moro fokuseres. Denne familien hadde vært ute i åtte døgn, og fortalte at de padlet en dag, og lå en dag i ro.

Derfor: Barn er ingen hindring! Verken når det gjelder padling eller andre friluftsaktiviteter!


Denne artikkelen ble publisert på adrenaline.no 21.8.2003