Sommerleir for havpadlere
På lag med værgudene

Helgen 7-9 juni 2002 arrangerte Norges Padleforbund (NPF) og Fredrikstad Havkajakk & Multisportklubb treff for havpadlere på Hvaler. Nærmere bestemt på Kirkøy, og stranden het Storesand. Her ligger noen av landets flotteste padleområder. Tilsammen deltok nærmere 60 stykker på et arrangement som var særdeles heldige med været!

Av Lars

Strandhugg i fargerDet var nemlig ikke antydning til skyer fra fredag til søndag. Ikke nok med det - vinden var også nesten totalt fraværende. Det gikk derfor mye solkrem denne helgen.

På fredagskvelden var det en kort tur rundt Lauer, og litt info. Det var på lørdagen det skulle skje. Fredrikstad Havkajakk & Multisportklubb hadde laget et flott turprogram. Her var det alle muligheter til å velge. Korte turer, middels lange og dagsturer. Vi har vært så heldig å få alle turbeskrivelsene tilsendt elektronisk (takk til Per Endresen), og legger de ut i spalten til venstre. Hvis du er på disse trakter av landet har du nå fått alt servert!

adrenaline.no meldte seg på en av dagsturene. Den skulle gå rundt nordre og søndre Sandøy. Harald Jordheim var turleder, og vi var ca 20 stykker. Det utrolige være gjorde de 24 kilometrene til en lek, og alle var kjempefornøyde. Harald hadde lest på forhånd, og hadde massevis av historier og faktakunnskap han delte underveis.

Det blir en helt annen trygghetsfølelse av å padle så mange, og det er veldig sosialt. Her var det folk med alle slags bakgrunner, og praten gikk livlig mellom kajakkene. Dessuten er det et flott skue å se 20 kajakker ligge på stranda - det spraker i farger!

På søndagen var det sikkerhetskurs, og en middels lang organisert tur. I tillegg til forskjellige kameratredningsteknikker og åreposeredning, var det oppvisning i eskimorulle. Det ser bare så ENKELT ut, men av egen erfaring vet undertegnede at det ikke er fullt så enkelt i praksis. Han som viste frem tok til og med rulle i havkajakk med bare hendene!

Før var visstnok en slik sommerleir en årlig foreteelse, men så har det sklidd litt ut. Det er meningen at dette skal gjeninnføres, og vi slutter oss helt klart til dette. Vi hadde noen kjempefine dager! En stor takk går derfor til NPF og Fredrikstad Havkajakk & Multisportklubb!


Denne artikkelen ble publisert på adrenaline.no 19.6.2002

Galleri I
Her finner du noen bilder tatt med digitalt kamera på land eller med vann til knærne.

Galleri II
Her finner du bilder tatt med vanntett kamera, i hovedsak tatt sittende i kajakken.

Turforslag:

Gruppebilde:
De som var med på turen "Nordre og søndre Sandøy" ble foreviget av undertegnede. En STOR (2,06 MB) utgave av dette bildet finnes her. Hvis det brennes på CD og leveres fotobutikk kan det kopieres i 20x30 cm iallfall.
Det anbefales en titt på bildet først - du finner det i Galleri I ovenfor.

Linker:
Norges Padleforbund, NPF