Bladanmeldelse
Nytt blad om padling til salgs!

Et norsk blad om padling hadde gjort seg, og nå er det her! Første utgave kom denne uka, og adrenaline.no har tatt en nærmere titt på det første nummeret. Vi kan vel allerede røpe at vi tror bladet har en fremtid! Her er det tester, artikler og turbeskrivelser. Akkurat sånn vi liker!

Av Lars

BladcoverI tillegg til det ovennevnte innhold, har Norges Padleforbund (NPF) en side i bladet der de informerer. Det viser seg nemlig at NPF har gitt ut et blad med samme navn før, men at dette ikke var helt vellykket. Men, nå er det altså et helkommersielt blad som ser dagens lys.

Bladet, på 52 fargefylte sider, er fullstappet av allsidig stoff. På test- og den praktiske siden kan du denne gangen lese om:

  • Test av "Navigator" (en videreutvikling av undertegnedes havkajakk!)
  • Bygg et kajakksete selv
  • Test av Dagger Bayou - rekreasjonskajakk
  • Bygg kajakk selv
  • Ally-kanoen

I "Ut på tur"-seksjonen kan du denne gangen være med til Helgelandskysten, Åland, Sjoa-festivalen og følge en som skal padle til Hellas(!) til våren. I tillegg kommer flere varierte artikler. Stoffet er bra presentert, og bladet er ikke "dynget" ned av reklame.

Hvis "Padling" klarer å følge opp dette første nummeret, har vi i adrenaline.no stor tro på at dette er et blad som kan overleve på sikt. Vi er helt klart ganske mange i dette langstrakte landet som kan ha behov for inputs utenfra. Mange er helt sikkert VELDIG godt kjent i egen skjærgård, og ikke alle dager er like bra å padle på!

Etter planen skal det gis ut fire utgaver av "Padling" i år, seks neste år, og så ni utgaver i året fra 2004. Du finner adressen til utgiveren Atlantic forlag i spalten til høyre, så blir det ekstra enkelt å abonnere! :)


Anmeldelsen ble publisert på adrenaline.no 19.4.2002

Bladet "Padling" gis ut av Atlantic forlag AS i Bergen.

Redaktør for bladet er Stein Viken.

For å tegne abonnement kan du ringe 55 30 48 60, eller sende en e-post til:
padling@atlanticforlag.no

Bladet kan også kjøpes i Narvesen, og koster 45,-

I lederen skriver Stein Viken om en plakat fra Aktiv Fritid han så under Sjøen for alle, som omhandlet padling som aktivitet:

"Velkommen til verdens største helsestudio - vi har allerede hatt døgnåpent i cirka 5 milliarder år!"