Rundt Irland i havkajakk

Alle har vi drømmer, og noen realiserer drømmene sine. Chris Duff er en av dem. I boka "On Celtic Tides" tar han oss med på sin drømmetur - rundt Irland i kajakk. Det blir en tur med flotte naturopplevelser, og barske forhold.

BokcoverAv Lars

Duff har vært ute en "vinternatt" før. Siden 1983 har han padlet over 20.000 kilometer i havkajakk i forskjellige farvann. Det er derfor ingen nybegynner som la ut på ferden Irland rundt. Farvannet er barskt her, og ingen hadde gjort denne bragden før ham.

Ferden starter i Dublin, og Duff har mye vær sittende i cockpiten sin. Når han runder sørspissen av Irland begynner det tøffeste strekket: vestkysten. Her står Atlanteren rett inn, og det er ikke få ganger lokalbefolkningen rister på hodet av det han driver med... Selv garvede sjøfolk møter han med stor respekt.

Duff skriver med stor innlevelse, og har et rikt og godt språk. Naturskildringene er herlige, og når vinden uler og bølgene ruller blir leseren nesten svett.

Boka inneholder også en god del historie om Irland, og om klostrene/ruinene som finnes her. Særlig er skildringen av Skellig Michael god. Dette er en øy med et kloster på langt ute i havet. Øya har vært fraflyttet i flere hundre år, men ruinene er her fortsatt. I dag er det turister her, men på grunn av at øya er særdeles værutsatt er det ikke sikkert du kan komme ut hit hver dag!

På grunn av det rikholdige språket bør du være ganske god i engelsk for å få fullt utbytte av boka, men hvis dette ikke er et problem er dette ei bok du bare må ha! Les den - og lag dine egne mål og drømmer....


Denne bokanmeldelsen ble lagt ut på adrenaline.no 26.3.2001

 

Bok:
Duff, Chris (1999):
"On Celtic Tides"
St. Martin's Griffin

adrenaline.no kjøpte sitt eksemplar av boka fra Amazon.

 

A man who is not afraid of the sea

will soon be drowned

for he will be going out on a day he shouldn't.

But we do be afraid of the sea

and we do only be drowned now and again.