Bokanmeldelse

Alt du trenger på ferden

Jonathan Hanson gir deg alt du trenger å vite om havpadling i boka "Complete Sea Kayak Touring". Ikke nok med at boka er stappa full av kunnskap, men forfatteren har humor i tillegg!

Av Lars

BokcoverOver 200 sider får du en grundig innføring i havpadling. I del en handler det om kajakken, nødvendig utstyr, sikkerhetsutstyr og klær. Mye er nevnt, men likevel hjelper Hanson deg med å prioritere hva som er viktig.

I den andre delen av boka kommer han inn på forskjellige padleteknikker, redninger, sjømannskap og navigering. Spesielt redningsdelen her var overraskende. I mange bøker får vi et uttall av forskjellige måter å gjennomføre dette på. Hanson beskriver kun to forskjellige hvis du er alene, og en hvis det er flere i selskapet. Han mener disse er de virkelig trygge, og at mange av de andre kan være direkte farlige hvis kajakken(e) er fullastet med utstyr.

Når han har tatt for seg utstyret og padlingen, går han over til det koselige i den tredje delen. Her får vi vite hvordan vi skal campe, planlegge og lage god mat! Visste du for eksempel at første råd ved leirslagning var å sette teltet på land? Kanskje ikke så nødvendig å si på våre trakter, men mange steder i verden er det stor forskjell på høy- og lavvann.

Boka avsluttes med en del om transport, vedlikehold og reperasjoner. Dette er kanskje ikke fullt så interessant, men hører absolutt med.

Konklusjon:
Boka til Hanson er relativt elementær, men gir en god og morsom oversikt over havpadling som fritidsaktivitet.


Denne bokanmeldelsen ble publisert på adrenaline.no 3.12.2000.

 

Hanson, Jonathan (1997):
"Complete Sea Kayak Touring"
Ragged Mountain Press

"Be safe and have fun"

Avslutningssetningen i boka til Jonathan Hanson.