Klatring:
Ny buldrevegg i Kristiansand

Den 13. mai var det klar for åpning av en helt ny buldrevegg i Kvadraturen. Selvfølgelig skulle dette feires, og klatrere fra fjern og nær stilte opp for å innvie veggen. Norges Klatreforbund hadde sendt nedover to av sine beste ruteskruere, så her var det 13 svært varierte buldere som skulle løses i løpet av halvannen time.

Av Lars Verket

Nils Rune BirkelandDen offisielle åpningen tok Ida Marcussen seg av - Kristiansands berømte 7-kjemper. Buldreveggen ligger i Nybyen, og den ligger helt inntil Baneheia øverst i Kvadraturen. Dermed er det også kort vei inn til de flotte badeplassene inne i Baneheia. Vi tipper dette blir et populært sted!

Under konkurransen var det to Oslo-klatrere som virkelig imponerte. Bestemann klarte 12,5 av de 13 bulderne, og opphevet tyngdekraften ved noen av dem.

Siden konkurransen er det også montert opp mange lettere ruter, så har skal det være mye å velge i for alle. Det er ”EU-madrasser” under veggen, men skal du klatre seriøst her anbefaler vi å ta med crashpad. Husk også badebukse!

Kommer du utenbys fra og trenger noen å klatre sammen med? Da kan vi anbefale forumetChristiansand Klatreklubb (CKK) sine nettsider. Her er det en hard kjerne som er innom daglig – så selskap skal være mulig å oppdrive. Kristiansand har også mange andre fine sentrumsnære klatrefelt. For eksempel er rutene ovenfor fyret på Odderøya noe vi kan anbefale!

Gult punkt
Denne artikkelen ble publisert på adrenaline.no 8. juli 2010.

Galleri
Her finner du flere bilder fra åpningen av den nye buldreveggen.