Klatring
Pinseklatring i Bø

Christiansand Klatreklubb (CKK) hadde klubbtur til Bø i fjor, og det var en skikkelig suksess. Suksesser bør gjentas, og derfor satte sørlendingene atter kursen mot Bø. Det ble en helg med masse klatring, bading, hyggelig sosialt fellesskap og god mat! Dette er en tradisjon som bør fortsette, for Bø har masse å by på.

Av Lars

Maken på VeslesvaetDe ivrigste møtte opp på Beverøya camping allerede fredag kveld. Telt ble reist, og det ble en hyggelig kveld. Lørdagen startet tidlig, og frokosten var i gang før klokken 8! Her var det mange klatresugne kropper som ville ha sitt!

Gjengen som møtte opp tidligst klatrer mest på 5 og 6-tallet, og Uvdal fristet. Espedalen fristet kanskje enda mer, men der var det kurs denne lørdagen. Derfor dro vi avgårde til Uvdal, og der var det allerede to gjenger i klatreveggen. Rett ved Uvdal ligger det et flott tjern - Uvdalstjørna - og her var det 4 telt denne morgenen.

Veslesvaet var litt opptatt da vi kom, så vi begynte med Pinakkelen. Etterhvert kom vi oss opp til Veslesvaet. Dermed kunne vi notere oss flere ruter av både grad 4, 5 og 6.

Klatremiljøet i Bø er stort og ivrig i forhold til størrelsen på stedet, og de har mange fine felter. Telemarksføreren fra i fjor er helt klart et "must have".

I lunsjen benyttet vi anledningen til et bad i Uvdalstjørna. Isen hadde visstnok gått uken før, men det var allerede godt over 10 grader i vannet. Kanskje ikke allverdens, men det gjorde godt! Det var til og med en del som hoppet fra stupetårnet - 5,4 meter over vannflaten...

Herman i EspedalenPå kvelden var det grillspyd, og så kom det et par biler til med flere folk fra klubben. Derfor var vi nesten 20 stk når mørket senket seg. Mat og snop var på plass, og ingen gikk sultne i seng.

Søndag morgen var folk atter tildlig i gang med frokosten. Vår gruppe dro til Espedalen, da vi hadde fått vite at det bare var 5 stk på kurs. Da vi kom dit var et fransk par der i tillegg. De gikk da vi kom. Dermed var det god plass, og vi fikk gått flere flotte ruter. Både på grad 4, 5 og 6. På bildet til høyre leder Herman Trosby Nesse (13 år) en 20 meter lang 5-. Denne ruta er en klassiker, og har utrolig flott listeklatring på den midterste tredjedelen. Senere på dagen onsightet Herman en 6-.

Alt i alt var det en svært vellykket tur med et fantastisk vær. Vi møtes igjen i pinsen neste år!
Dette må bare bli fast tradisjon! ;-)

Gul strek
Denne klatrehistorien ble publisert på adrenaline.no 15. mai 2008.

Galleri
Her finner du 25 bilder fra turen.

Fører
I fjor ble den gamle Bø-føreren avløst av "Klatrefører for Telemark" som er utgitt av Ole Karsten Birkeland og Tom Atle Bordevik. Mer informasjon hos klatreinfo.no.

Klubber
Klatregruppa i Bø
Grenland klatreklubb
Rjukan fjellsportgruppe
Kongsberg klatreklubb K3