Bokanmeldelse:
Grundig innføringsbok i klatring

I samarbeid med Norges Klatreforbund og DNT Fjellsport har Stein Tronstad skrevet en innføringsbok i klatring. Det er ikke den eneste på markedet, men etter vår mening er det den grundigste. Boken tar i hovedsak for seg inneklatring og klippeklatring, og gjør dette på en svært grundig måte.

Anmeldt av Lars

bokcoverBoka dekker metodepensum på klatreinstruktørkurs i følge Norsk Fjellsportforums standard, med unntak av kameratredning. Dette er dekket i andre bøker. Blant annet i boka "Når uhellet er ute", som vi anmeldte her på adrenaline.no i 2001.

Denne boka er delt inn i to deler: "Bevegelse og sikring" og "Gravitasjon og miljø". I disse delene går Tronstad igjennom alt fra klatringens spede begynnelse til etikk og trening. Innimellom der kommer alt det klatretekniske med knuter, forankringer, teknikker, fall og leding.

Boka er lettlest, og har masse instruktive bilder på de drøye 300 sidene. Et spesielt pluss er de bildene som er merket med "IKKE BRA!". Her vises (dessverre) kjente situasjoner, og forfatteren forklarer HVORFOR dette ikke er bra.

Vi håper at denne boka vil bli flittig brukt på kurs rundt om i landet. Har du kurs fra før, så er boka også fin som repetisjon. Klatring er en øvelse der en aldri blir utlært - en blir bare bedre... Boka kan kjøpes direkte fra Norges Klatreforbund, og koster 298,-


Denne bokanmeldelsen ble publisert på adrenaline.no 30.8.2005

Tronstad, Stein (2005):
Innføring i klatring
Akilles
ISBN 82-7286-163-1

Kapitler:

 1. Innledning
 2. Klatring er bevegelse
 3. Utstyr
 4. Knuter
 5. Forankringer
 6. Sikringsteknikk og taulagsrutiner
 7. Når fallet kommer!
 8. Mer om å lede
 9. Ut på tur
 10. Sikkerhet
 11. Å bli bedre
 12. Etikk og historie
 13. Hvor går vegen?
 14. Tillegg
 15. Stikkordregister