NM i klatring 2002

Det var mange som hadde gledet seg til NM i klatring 2002, som skulle arrangeres utendørs på Rådhuskaia i Oslo. Slik gikk det dessverre ikke, og i et knallfint vær gikk NM av stabelen i Kongsvingerhallen. Deltagelsen var god, og det ble utdelt kongepokaler både i dame- og herreklassen. Her kan du se resultatene fra konkurransen, og et forsøk på å beskrive hva som egentlig skjedde ved flyttingen av arrangementet.

Av Lars

Resultater:

Damer Senior
1. Linn Karin Stendal, BKK
2. Malin Folkestad, KKÅ
3. Edle Johannesen, BKK
4. Helene Belle Lazlo, TYK
5. Eli Skeid, BKK
6. Sunniva Hammerås, BKK
7. Sigrid Bull-Gjertsen, TYK
8. Ellen Kvalheim, BKK

Eldre Junior Dame, 18-19 år
1. Marianne Blom Brodersen, TKK
2. Bjørg Selvåg, TYK
3. Helene Voldener, TYK
4. Line Kristoffersen, TYK

Junior Dame, 16-17 år
1. Malin Folkestad, KKÅ
2. Agnete Strømme, BKK

Yngre Junior Dame, 13-15 år
1. Sunniva Hammerås, BKK
2. Paula Voldener, TYK
3. Kaia Bing, TYK
4. Gjertrud Vennevik, BKK
5. Runhild Selvåg, TYK

Herrer Senior
1. Pål Benum Reiten, BKK
2. Sindre Sæther, RTG
3. Stian Christophersen, TYK
4. Geir Arne Bore, TYK
5. Jan Fredrik Prytz, TYK
6. Karl Magnus Maribu, NTNUI
7. Vegard Aksnes, BRV
8. Erik Paulsen, KKÅ

Eldre Junior Herre, 18-19 år
1. Stian Christophersen, TYK
2. Espen Samuelsen, TYK
3. Jon Dalvang Andresen, CKK
5. Finn Knudsen, BKK
6. Arnstein Huru, Vadsø KK

Junor Herre, 16-17 år
1. Sindre Sæther, RTG
2. Jens Henrik Hammerås, BKK
3. Håvard Haukenes, BKK
4. Daniel Eide, Høyanger

Yngre Junior Herre, 13-15 år
1. Magnus Midtbø, BKK
2. Erik Paulsen, KKÅ
3. Sondre Moritzgård, Høyanger
4. Mats Tiedemannsen, Bøler KK

Konkurransen
Edle Johannesen i aksjon under NC tidligere i år.Arrangementet på Kongvinger gikk forsåvidt knirkefritt, og det er imponerende tatt i betraktning av alt som skjedde i forkant. Det skal iallfall Tyrili KK og Gekko Klatring ha honnør for. Mer om dette senere.

Hos damene ble de som vanlig Linn Karin Stendal som dominerte. Hun var den eneste som klarte å nå toppen i finaleruta. Men, Malin Folkestad viste seg som råsterk, og det er nok ikke lenge til Linn Karin ikke er så overlegen lenger. Dette blir spennende å følge med på fremover.

Hos herrene ble det også ganske forutsigbart i de forskjellige juniorklassene (hvis vi ser bort fra at Martin Mobråten ikke stilte i eldre junior). I senior-klassen var det derimot mannefall. Vi var ikke tilstede under seminfinalen, men ble fortalt at 8 klatrere ble disket. 7 av disse på grunn av at de hadde glemt å klippe inn tauet et sted. På dette stedet var alle blitt stående med bolten under seg, og neste karabiner rett foran ansiktet. Dette førte til at navn som Martin Mobråten, Jarle Risa og Magne Tjelmeland aldri dukket opp i finalen.

Men, ikke så dumt at det ikke er godt for noe. Pål Benum Reiten har blitt nr. 2 i NM i 5 år, og kunne endelig motta en velfortjent kongepokal. Han var skikkelig glad! Sammen med seg på pallen hadde han to imponerende juniorer!

Hyggelig var det også å se at Geir Arne Bore holder koken! Det er jo greit med noen som har erfaringen også. Vi er imponert over fjerdeplassen til 35-åringen!

Flyttingen
Hva var det egentlig som skjedde? Ryktene begynte fort å gå. Først var det snakk om problemer med levering av klatreveggen. Under NM fikk vi høre at det ville koste altfor mye å ha det i Oslo på grunn av et stillasje. Så - i avisa Glåmdalen, utaller presseansvarlig at det ble flyttet pga dårlig vær. Når en tenker på hva slags vær det var denne helgen, er det nok noen som i så fall angrer bittert.

Vi har ikke gått altfor grundig inn i saken, da det sportslige er viktigst for oss her på adrenaline.no. Etter en samtale med Miguel de Freitas i arrangementskomiteen har vi fått oversendt et notat som tar for seg hva som skjedde i forkant av NM. Her fremgår det at først gikk transporten av veggen i vasken. Alternativ med å bygge egen vegg på kaia strandet på grunn av økonomi. Så var det snakk om leie av Vulkan, men der ble man heller ikke ferdige med forhandlingene raskt nok. Dermed endte man på Kongsvinger. Hos forbundet ble vi også henvist til arrangementskomiteen, men vi vet ikke om de går god for saksfremstillingen.

Gjort er gjort, og vi håper at NM neste år arrangeres slik det var planlagt i år. Det hadde klatresporten fortjent!


Denne saken ble publisert på adrenaline.no 9.8.2002

Norges Klatreforbund

Et NM med så mye som skjer går ikke upåaktet hen hos Steepstone.
Her har du en diskosjonstråd som heter "Norges Mesterskap"