Klatring
Klatring i Gøteborg

I pinsen 2002 skulle det feires bryllup i Malmø. Hva er vel da mer naturlig enn å utvide bryllupsferden med noen klatredager i Gøteborg? Vi benyttet sjansen, og er mektig imponert over Gøteborg som klatremekka!

Av Lars

En representant fra Drammen klatreklubb på Torrsimmet, 5-, UtbyVi hadde funnet fram til den desidert enkleste veggen i Utby, og rigget oss til med "pysetau". Ingen av oss hadde erfaring med naturlige sikringer, så vi hadde et tau ved siden av som skulle ta av fall hvis alt annet datt ned.

Tauet ble festet på feltet "Slabben (høger)" se s. 135 i føreren. Her er det massevis av ruter fra grad 3 til 5. Vi skulle prøve oss på klassikeren "Skärselden, 4+". Dessverre begynte det å regne samtidig, men hva gjør vel det? Det gjør litt, fordi friksjonen da blir ganske dårlig. Men, vi kom NESTEN opp, og var fornøyde med det!

Om kvelden møtte vi en gjeng fra Drammen klatreklubb på campingplassen. De hadde litt mer peiling, og dagen derpå fikk vi beskue litt skikkelig klatring. På bildet til høyre går en representant fra Drammen ruta "Torrsimmet, 5-" på Övre väggen i Utby. Vi solte oss og lærte masse! :)

Før dette hadde vi fikset til topptau på Nötterna 3 i utby. Der prøvde vi oss på ruta "Elake Måns, 5+" som avsluttes med et overheng. Svaet opp til henget var veldig moro, men vi fant ikke ut hvordan vi skulle få toppet ruta.

Selv om det ikke ble allverdens klatring denne gangen, er to ting helt klart:

  1. Vi skal tilbake!
  2. Vi skal trene mer - spesielt med naturlige sikringer!

Føreren for Gøteborg har vi omtalt et annet sted. Den er utrolig fin, og anbefales på det varmeste!


Denne artikkelen ble publisert på adrenaline.no 25.5.2002

Vi klatret noen ruter i Utby, og fikk sett over Fjällbo. Utrolig mye fine ruter!

Selvfølgelig hadde vi med kamera, og GALLERIET fra turen er selvfølgelig lagt ut!

Det aller meste er naturlig, så du bør ha litt erfaring med "trad-klättring" som det heter i Sverige.

Du finner ruter av alle vanskelighetsgrader. Til sammen 1075 ruter fordelt på 34 felt....

Gøteborg har en utrolig flott fører, som adrenaline.no har skrevet anmeldelse av..