We salute you Robert!

I videoen "Buldring" går Robert Caspersen et monument av Gustav Vigeland i Frognerparken. Dette har vi i adrenaline.no lyst til å prøve også, og en dag i mars ble det mulig gitt. Vi gikk ikke hele problemet, men fikk iallfall med oss starten. Det ga mersmak, om enn ikke rent kroppslig sett... Uansett - vi er imponert Robert!

Buldring alla Robert... ;-)Av Lars
Foto: Lise

Monumentet ligger helt til høyre i parken, etter at du har gått over brua mot Monolitten. For å være helt enig prøvde adrenaline.no's utsendte bulderet helt alene i februar også, men kom da ikke opp fra bakken...

Denne gangen gikk det derimot bedre! Plutselig var liksom beina oppe fra bakken, og da fikk en skikkelig spenntak. Med de to ytterste fingerleddene på peke- og langefinger kunne jeg da bikke meg videre oppover. Utrolig tilfredsstillende å se bakken blir lengre og lengre unna, selv om det bare er snakk om centimeter.... ;-)

Etter en god del bikking fram og tilbake, er det endelig mulig å ta i taket. Det så unektelig mye kulere ut når Robert gjorde det i videoen - og ikke er det godt heller. Da undertegnede hopper ned, selvdiagnostiserer han bekkenløsning av tredje grad. Ikke godt, og det tar flere minutter før hofteleddene finner sin naturlige plass. Denne kroppen er antagelig ikke skapt for sånne spagatgreier, men det var gøy å prøve.

Antagelig er det verste igjen. Ikke nok med at en skal bikke seg videre oppover, men så må en liksom rundt for å få tak i noe på statuene på toppen. Denne bevegelsen er antagelig å betegne som cruxet (se klatreordbok), og dette får vente litt...

Men, alt i alt - det var moro! ;-)


Denne buldrebeskrivelsen ble publisert på adrenaline.no 19.4.2001

Gustav Vigeland
(1869-1943)
Et kjempemessig anlegg ble besluttet av bystyret i 1924, og lagt til det som i dag kalles Frognerparken. Her finnes et stort antall enkeltfigurer og grupper - ordnet med den nesten 17 meter høye monolitten som midtpunkt.

Monolitten av Gustav Vigeland

Foto: Lars Verket