Buldring på Tjamsø

Etter en utrolig padletur dagen før - til Ny Hellesund, var det denne morgenen klart for buldring på Tjamsø. Øya få klatrere er bevisst eksisterer, men som inneholder et utall av buldremuligheter for kort/lang, liten og stor.

Lars støter mot listaAv Lars

Tjamsø er delt i tre markerte topper. Vi begynner fra vest. Denne toppen er ikke så interessant klatremessig sett, men vi slo opp telt på svaberget helt nede ved sjøen her.

Så kommer en gresslette med sauer som går tvers over øya fra nord til syd. Her er det flotte grillmuligheter, og en litt shabby dass.

Det to neste toppene mot øst inneholder massevis av flott buldring. Særlig på nordsiden. Det er bare å følge de korte veggene og steinene bortover. En fører eksisterer, men den er litt mobil i Internett-universet for tiden. Prøv deg fram via sidene til CKK.

Etter en lengre "bli-kjent-tur" på nordsiden av øya, endte vi opp på en vegg som ligger omtrent midt på øya. Enkleste veien her er opp bak doen - rett østover. Her går det en passasje forbi et leskur for sauene. Litt lenger inn i denne "kanalen", og du kommer til veggen vår!

Her gikk det en flott travers på relativt tynne lister (vi er ikke så gode), med et markert riss midt på veggen. Etter litt prøving og feilig gikk det an å gå hele veggen i en runde. Vi prøvde begge veier, og mot venstre var vanskeligst.

Vi kommer helt sikkert tilbake til Tjamsø senere i sommer - dette er rett og slett et paradis!


Denne turen ble lagt ut på adrenaline.no 14.5.2001

Tjamsø:
Er en øy rett utenfor Kristiansand. Det går ingen rutebåt hit, så du er avhengig av båt/kajakk for å komme dit.

Øya inneholder et utall av korte vegger/store stener. Med en crashpad, svasko og chalk er du i paradis her.
Husk mye drikke - ikke alle problemene ligger i skyggen... ;-)

Tips: Husk lange bukser. Øya er bevokst med busker som har pigger. Korte bukser = såre legger!

Bading kan også anbefales! Vannet er utrolig klart her ute!

Billedgalleri