Nytt mekka:
Storklatring i Storeheia

Feltet har eksistert før, men få har brukt det. Gjennom vinteren har CKK hugget trær og boltet som gale. Nå når våren spruter ut på trærne, fremstår Storeheia som det råeste klatrestedet i Kristiansand. En av attraksjonene er "Dolphin-rutene". Hvis du kommer opp de ca 25 metrene, er det mulighet til å ta tak i leppa på delfinen, og se på utsikten dinglende i en hånd.

Av Lars

Lars leker med delfinenLars Reiersen fra CKK lot seg friste til nettopp dette da han klatret i Storeheia tidligere i dag.adrenaline.no var selvfølgelig på plass, og med digitalt kamera blir det bilder på nett samme kveld!

Storeheia-feltet er ikke for nybegynnere, selv om de som leter godt kan finne noen ruter av grad 5. Hvis du er komfortabel med litt mer rocka saker (opp mot grad 7 for eksempel) åpner det seg en ny verden.

Veldig mye er boltet, og toppfestene er av limbolter. I skrivende stund er ikke alle ruter telt opp, men det er MANGE. Bildene i billedgalleriet på denne siden er fra bare en av de mange veggene. De forskjellige "Dolphin-rutene" byr på flott klatring på 6-tallet, mens de som synes det er kjipt kan gå TV Hero - med et ganske anseelig takoverheng. Da snakker vi om en helt annen gradering også!

Feltet ligger i skyggen, og egner seg derfor godt når det blir FOR varmt. Dere vet jo at Kristiansand har skikkelige sommere, og da kan det være greit å trekke seg litt tilbake i skyggen. Noen av veggene har sol om morgenen.

For å komme til Storeheia-feltet kjører du Setesdalsveien ut av byen. Først passeres Gumpen Vest, under en gangbro, over en lang slette, forbi en møbelforretning, og så dukker Grødum Auto (en blå bygning på venstre side av veien) opp. Da skal du første til høyre over jernbanen. Med en gang du er over linja parkerer du - her kan du se en skibakke fra parkeringsplassen. Så er det bare å følge grusveien oppover....

Hvis du trenger mer overbevisning for å komme deg avgårde - ta en titt i billedgalleriet fra dagens klatring!

God klatresommer!


Denne stemningsrapporten ble publisert på adrenaline.no 22.5.2001

Vi i redaksjonen hos adrenaline.no kommer helt sikkert tilbake med mer stoff om Storeheia.

Inntil videre kan dere kose dere med billedgalleriet som ble tatt tidligere i dag.