Nytt klatrefelt ved Kristiansand!

Et av Norges hardeste sportsklatrefelter ser nå dagens lys i Kristiansand. Veggen ligger i Songdalen, og er på det høyeste 40 meter. Ikke nok med det - på disse 40 metrene er det opptil 8 meter overheng. Derfor er ikke "Asylet" noen vegg for nybegynnere. adrenaline.no har tatt en nærmere titt på nykomlingen.

Sebastian på prosjektet ZuluAv Lars

Det var litt tidligere i sommer at ryktene begynte å gå. I Songdalen skulle det finnes en vegg som var "grisevanskelig". For en drøy uke siden var Nils Rune Birkeland og Hans Hugo Hermansen fra CKK på TVSør og viste fram veggen. I intervjuet med TVSør opplyste Birkeland at det stort sett var ruter av grad 8 og 9. De som ikke kan dette med gradering kan se her, men undertegnede kan kjapt fortelle at dette ikke er noe for nybegynnere.

40 meter høyt og 8 meter overheng taler jo egentlig for seg selv...

Da adrenaline.no besøkte det nye cragget i går, var Lars Reiersen og Sebastian Zartmann (se bildet) på plass. De kunne fortelle at det nå er boltet tilsammen 10 ruter, og at den enkleste holder grad 7. Anita Knudsen var med oss ut for å vise frem cragget, og hun gikk denne ruta med litt pauser. Bilder fra turen finner du i billedgalleriet.

Flere ruter av grad 8+ er gått, og adrenaline.no tar vel ikke altfor mye feil hvis vi tipper at Nils Rune Birkeland snart går en ny 9- i har. Han presterte som kjent sin første 9- i Paradisveggen i Kristiansand sent i vinter.

Den nye Kristiansandføreren inneholder ikke noe info om det nye cragget. Antagelig vil det bli lagt ut en tegning som kan skrives ut og legges ved på CKK sine offisielle sider.


Denne artikkelen ble lagt ut på adrenaline.no 2.9.2001

Hvordan kommer jeg dit?

Du kjører E18 ut av Kristiansand mot Stavanger. Ved Brennåsen senter tar du av til høyre, og følger skilter til Birkelid. Det betyr at du først tar av en gang til venstre, og så en gang til etter å å kjørt over Søgne-elva. Etter en stund kommer du til Birkelid Mottak drevet av Norsk Folkehjelp. Vi kjørte til høyre inne på området, og parkerte ved en garasje. Så går du til venstre for garasjen inn til skogkanten. Her starter en sti som du følger oppover i skogen. Du har hele tiden veggen til venstre, med ei diger steinur imellom. Følg stien til det slaker ut, og veggen er nærmest stien. Her går du av stien ved en stor stein med ei lita furu på. Inne ved veggen går det sti fram til cragget - hold mot venstre. Du skjønner godt når du har kommet frem....

Se også billedgalleri.