Buldring på Andøya

Det var mars måned, og klart for årets første klatreøkt utendørs. Sola var fremme, men en kald vind gjorde at det fremdeles var bruk for mye klær og lue. Stedet var Andøya ved Kristiansand, og buldring i solnedgang der kan anbefales! Utrolig deilig å kjenne EKTE fjell under fingrene igjen!

Anita og Ingunn på AndøyaAv Lars

Det ser kanskje ganske tvilsomt ut når en kommer gående med en madrass gjennom skogen i mars, men det er altså slik det er å buldre. Det vil si, i slike miljøer heter det ikke madrass, men "crashpad". De fås kjøpt til et par tusen kroner, mens vi brukte en madrass som stod inntil en gatelykt i Tordenskjolds gate for noen år siden...

Når det er kaldt i lufta blir en ikke så svett på fingrene, og friksjonen i fjellet er bedre. Derfor klarte vi en del problemer som har vært umulige før. Det skapte tro og håp for en god klatresommer!

Buldringen på Andøya foregår på to steder rett ved hverandre, og begge ligger helt nede ved vannet. Om sommeren er det selvfølgelig fint å bade mellom øktene. Dessuten kan en buldre rett over vannet. Ingen av disse mulighetene ble utnyttet denne ettermiddagen i mars, men det var kult for det!

På den sydligste veggen er det masse fine tynne lister som kan traverseres. Noen få meter nord her er det overheng. Den neste veggen ligger 30-40 meter lenger nord (se GPS-data til høyre), og består også av lister og noen vertikale riss. Her er det ganske mye høyere - opp mot 5 meter.

Buldring på Andøya anbefales! Ta en titt på litt flere bilder, så er du sikkert enig!


Denne beskrivelsen ble publisert på adrenaline.no 23.4.2001

GPS-data for Andøya:

Parkeringsplas:
32V 0440116
UTM 6441265

Ytterste felt:
32V 0440408
UTM 6441041

Innerste felt:
32V 0440357
UTM 64411061

Litt flere bilder