Kanalen i Grimstad

I fjor sommer gikk turen til kanalen i Grimstad. Undertegnede hadde hørt mye fint om stedet, og forventningene ble oppfylt!
Ofte er det nemlig litt vanskelig å finne nye ting for oss som klatrer på 5-tallet, men her var det et rikt utvalg av nye ruter å forsøke seg på!

Av Lars

Alan, Tove og undertegnede reiste avgårde i et strålende sommervær. Turen tar ca 40 minutter i bil fra Kristiansand, og det er det så absolutt verdt. Det kan være litt kronglete å finne frem hvis du ikke har med kjentfolk, men det er et kart i føreren. Ta en titt på linken i det gule feltet til høyre.

Lars på lett ruteAnmarsjen går først på fin grusvei, før du klyver opp i noen store gjel. Her kan en virkelig snakke om fjell og estetikk. Etter en liten stund kom vi fram til en hylle 20-30 meter over veien nedenfor. Her var det en rekke ruter på 5-tallet, som er graden av mest interesse for undertegnede sommeren 2000. Bildet til høyre er fra den letteste ruta, som var gradert 5-. Tove og Alan fikset topptau, og så kunne undertegnede herje fritt i veggen....

Denne delen av veggen heter Storveggen, og inneholder i følge føreren 18 forskjellige ruter. I tillegg til en del på fem-tallet, kan du gå ruter helt opp til grad 7.

Til venstre på dette platået finnes ei rute som heter Bjørka (5+). Denne gikk vi alle tre (Alan og undertegnede trøblet litt siste meteren).

Tove lederEnda litt lenger mot venstre øker graderingen, og Tove ville gjerne "kjøre" hardt på slutten av dagen. På bildet til høyre er hun i full gang med å lede "Lang vei til toppen" som er gradert 6+. De så lekende lett ut, men ikke skjønner jeg helt hvordan det kan gjøres. Helt klart et prosjekt for neste sommer... ;-)

Undertegnede var da temmelig pumpa, og nøt utsikten over kanalen. Væskebalansen ble forsøkt justert, og sakte men sikkert forsvant melkesyra fra slitne armer.

Vann er viktig på dette stedet. Det blir nemlig varmt her når solen steiker... Til gjengjeld er det utrolig hyggelig med matpakke, kjeks og drikke på platået under storveggen. Her er det flott utsikt over vannet.

På slutten av dagen fikk vi selskap av en litt eldre kar fra Tromsø. Han klatret opp og ned på clog på Bjørka.

Vi lurte litt på hvorfor det ikke var flere på et så flott sted som dette. Været var jo utrolig og alltingen. Det må ha vært en tilfeldighet. På veien tilbake traff vi en gjeng fra Grimstad, men da var det kommet inn en tung regnværssky, og de ble med oss tilbake til bilen i et øs-pøs regnvær.

Stedet anbefales virkelig, og det er mange flere ruter på dette cragget enn de som finnes i Storveggen. Ta en titt i føreren!


Artikkelen ble lagt ut på adrenaline.no 14.2.2001

Fakta:

Føreren for området rundt Grimstad må du faktisk helt til Frankrike for å finne på Internett. Det er Stefan Landrø som har publisert denne:

Klatrefører for Grimstad

Vi vet ikke så altfor mye om klatring i Grimstad ennå her i adrenaline.no, men har skjønt at navnet Børre Bergshaven også må nevnes når det gjelder klatring her.