Julekonkurransen en suksess!

Den 16. desember ble det avholdt julekonkurranse i klatring i klatrehuset på Samsen. Konkurransefaktoren var omvendt proporsjonal med det sosiale, og den sosiale faktoren var svært høy. Gammel og ung hadde det kjempegøy. Se også fotogalleriet.

BokcoverTekst: Lars
Foto: Bård

De driftige initiativtagerne bak var Elise og Sebastian. På bildet er de akkurat ferdig med å skru alle rutene, og Sebastian tar seg en hvil i armene på Elise. Selvfølgelig hadde de noen hjelpere med seg, akkurat som julenissen. Men, det er Sebastian og Elise som altså var gründerne bak konkurransen.

Konkurransen var som nevnt svært uhøytidelig, og det var opp til hver enkelt deltager å føre scorecard. Tilsammen hadde arrangørene laget 11 tauruter, og 29 buldreproblemer.

I løpet av 3 timer gjorde de 23 deltagerne alt de kunne for å få mest mulig poeng. Antall poeng hang veldig lite sammen med vanskelighetsgraden på rutene, så den som ville ha max poeng måtte klatre alt, også de letteste problemene og rutene.

Premieringen var like uhøytidelig som konkurransen. Riktignok gikk den fineste premien til den med flest poeng (som forøvrig var Espen), men resten av premiene ble delt ut ganske random. Yngste og eldste deltager fikk pris. Det samme gjorde den som fikk desidert flest poeng (Tommy), men han ble "disket" da han var en av hjelperne til Elise og Sebastian. Dermed hadde han sett rutene på forhånd. Til slutt ble det delt ut Buffer, litt klatreutstyr og klatreklær ved hjelp av utlodning. Dermed ble omtrent halvparten av deltagerne premiert, og stemningen var høy. Til og med undertegnede fikk premie, og det var ikke på grunn av mange poeng.... ;-)

Vi anbefaler alle å lage en tilsvarende konkurranse. Det behøver jo ikke være jul for å få det til! Her var det sosiale i høysetet, og unge konkurrerte med de gamle. Ganske fascinerende å se på hvordan to deltagere med nesten en meter i rekkeviddeforskjell løser problemene...

For å gjøre det lettere for dere der ute å arrangere en slik konkurranse, har adrenaline.no skrevet av reglene for konkurransen. De finner du i spalten til høyre, og kan danne et godt utgangspunkt for arrangementet.

Bildegalleri
Under konkurransen ble det tatt en del bilder med elektronisk kamera. Tilsammen fant vi i redaksjonen 36 bilder vi synes var av grei kvalitet. Bra jobba Bård! Ta en titt i fotogalleriet!


Denne artikkelen ble publisert på adrenaline.no 18.12.2000.

Regler:

- Alle ruter er fargekodet dersom ikke annet er avmerket.

- Formasjoner i veggen (og chips) kan ikke benyttes som "håndgrep", disse er kun til bena.

- Avmerkede startgrep er beregnet for begge hender.

- Ved klatring i vegg får du poeng etter siste passerte poenglapp.

-Ved topping av ruten: max antall poeng.

- Ved buldring får du poeng dersom du avslutte problemet stabilt, med begge hender på avslutnings- grepet. (Dersom ikke annet er angitt)

- Du er selv ansvarlig for hvor du klatrer, og dere hjelper hverandre med spotting og sikring.

- Når du har klatret ferdig: regn over scorecardet dit, og lever dette til Sebastian eller Elise.

Lykke til!